外研版八年級英語上冊Module 6 綜合素質(zhì)評價(jià)試卷附答案_第1頁
外研版八年級英語上冊Module 6 綜合素質(zhì)評價(jià)試卷附答案_第2頁
外研版八年級英語上冊Module 6 綜合素質(zhì)評價(jià)試卷附答案_第3頁
外研版八年級英語上冊Module 6 綜合素質(zhì)評價(jià)試卷附答案_第4頁
外研版八年級英語上冊Module 6 綜合素質(zhì)評價(jià)試卷附答案_第5頁
已閱讀5頁,還剩7頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、外研版八年級英語上冊Module 6綜合素質(zhì)評價(jià)限時(shí):90分鐘滿分:100分 一、單項(xiàng)選擇(15分)The panda has become a of China.A. symbolB. nameC. showD. timethink the advice is. Nobody can give a better one.A. enough goodB. bad enoughC. good enoughD. enough badBetty is more to see the pandas in the Wolong Panda Reserve.A. interestB.interestsC.

2、 interestedD.interestingIts sad fbr Lingling to pandas and other animals in danger.A. think ofB.think overC. think aboutD.think outthink we all need to help animals live.A. in peacesB. in the peaceC. in peaceD. in peaceful.【2021 遂寧一 My parents dont allow me my phone on school days.一 They are strict.

3、 But they always want the best for you.A. to useB. useC. usingD. used.【2021 云南】 The earth is in great danger now. We have to do somethingit.A. protectB.protectingC. to protectD.protected. Grandmother lives with my parents. They her every day.A. look atB.look afterC. look forD.look out. Our class tea

4、cher a WeChat (微信)group. Did your parents know it?A. took upB. stayed up物。B 提示:句意為“在農(nóng)場里,有多種動物,比如奶牛 狗 貓和綿羊。由 such as列舉的名詞可知這里用animals,表示“動物”。故選B。A 提示:上文“她喜歡和它們一起玩”和下文“它們能讓她開心”存在因果關(guān) 系,用because引導(dǎo)原因狀語從句。故選A。D提示:句意為“在農(nóng)場,還有一頭幼小的象。根據(jù)下文中的“and the elephant stands by her.”可知應(yīng)該是一頭幼象。故選D。B提示:句意為“它沒有媽媽,并且它從不和其他動

5、物一起玩。根據(jù)下文中 的alone“獨(dú)自”可知這頭小象性格孤僻,不喜歡和其他動物玩。故選B。D 提示:由語境和常識可知句意為“它經(jīng)常獨(dú)自在四周走動。walks around四處走動,符合句意。A.爬B.跳C.飛,均不符合語境。故選D。B 提示:上文“海倫如此喜歡它”提示下文用notices表示“注意到”。故選B。C 提示:句意為“漸漸地它對海倫變得非常友好。cold寒冷的;quiet安 靜的;friendly友好的;rude粗魯?shù)?。根?jù)下文中的“and the elephant stands by her.”可知幼象和海倫成為好朋友,彼此很友好。故選C。B 提示:句意為“當(dāng)它看見海倫時(shí),它會像

6、狗一樣向她跑去。look看;run 跑;get得到;cheer歡呼,力口油。根據(jù)下文中的“Her grandfather wonders why the elephant likes her so much.可知幼象見到海倫應(yīng)該是非常興奮,故用動詞 run, run up to表示“向跑去。故選B。A 提示:句意為“海倫是正確的。根據(jù)上文“Helens answer is that she loves it.以及下文We should love and protect animals.“可知這里表示海倫的 說法和做法是正確的。故選A。D 提示:句意為“它們是我們的好朋友。根據(jù)上文中的“We s

7、hould love and protect animals.”可知?jiǎng)游锸俏覀兊暮门笥?。故選D。三、A【主旨大意】該短文介紹了海豚的生活習(xí)性及它們不同于其他動物的特點(diǎn)。 它們一般集體活動,是哺乳動物,他們通過聲音彼此交談,也具有人類的情感, 并且被人們認(rèn)為是會帶來幸運(yùn)的動物。C 提示:根據(jù)第二段中的“We call a group of fish “a school (一群).“可知 “school”在這里指的是一群魚,故選C。D提示:根據(jù)第一段和第三段的描述可知海豚靠聲音來向其他海豚傳遞信息, A、B都太片面,C既片面,也不符合題意,故選D。B 提示:根據(jù)“People can not he

8、ar these sounds because they are very, very high.”可知人們不能聽到海豚的聲音,是因?yàn)樗鼈儼l(fā)出的聲音很高,由常識 可知人耳只能聽到波段為2020000赫茲的聲音,而海豚的聲音高于20000 赫茲,故選B。C 提示:根據(jù)第五段中的“Dolphins dont like to be away from their school. They are sad and lonely.“可知海豚喜歡和其他海豚待在一起,故選C。A提示:該短文介紹了海豚的生活習(xí)性及它們不同于其他動物的特點(diǎn),故選 AoB【主旨大意】本文是一篇記敘文。文章記敘了作者精心呵護(hù)一只受傷

9、的小喜鵲 并將其放歸大自然找到其父母的過程。作者的善良之舉值得我們學(xué)習(xí)。C 提示:根據(jù)“Early one October morning”可推斷選C。B 提示:從第一段“Early one October morning, a nice woman sent a young magpie (喜鵲)to my home for care.可知,一個(gè)漂亮婦女把一年幼的喜鵲 送到作者家照料。故選B。A提示:從第一段可知,小喜鵲受傷了;從第二段recovered所在句的前一句 可知,小喜鵲在幾天后受傷的翅膀好了,沒有其他的傷痕了。也就是說,小喜 鵲康復(fù)了。故選A。C提示:從最后一段可知,兩只大喜鵲跟

10、隨鵠鴿飛回來并且分別停留在這只 小喜鵲的兩邊,并引吭高歌。這說明,這兩只大喜鵲肯定是這只小喜鵲的父 母,小喜鵲和父母團(tuán)聚了。B提示:閱讀文章可知,作者對受傷的小喜鵲精心呵護(hù),且在其傷愈后帶其 到父母處,直到看見大喜鵲到來后才放心。由此推知,作者是善良的 熱心 腸的。故選B。四 A) 31. grow 32. development33. dangerous 34. to work35. dancingB) 36. in peace 37. find out 38. needs to 39. at lastIn order to五、【主旨大意】本文是一篇關(guān)于談?wù)撝苣┤游飯@看熊貓及提倡保護(hù)熊貓的

11、對 話。F 提示:根據(jù)上文“Are you free on Saturday?”以及下文I heard a baby panda was bom in the zoo. Lets go and have a look.”可知此處應(yīng)是問什么事,結(jié)合選 項(xiàng),F選項(xiàng)“有什么事嗎? ”符合語境,故選F。B 提示: 根據(jù)上文“I think youd better learn something about pandas before you go to the zoo.”以及“I know a little.”可知此處應(yīng)是介紹所了解到的關(guān)于熊貓的 情況,結(jié)合選項(xiàng),B選項(xiàng)“一只成年熊貓每兩年才生一個(gè)寶寶

12、。”符合語境,故 選B。D 提示:根據(jù)下文“Another main reason is that humans cut down lots of bamboo, and pandas dont have enough food to eat.可知此處應(yīng)是介紹說這是原因之一, 結(jié)合選項(xiàng),D選項(xiàng)“這是其中的一個(gè)原因?!狈险Z境,故選D。C 提示:根據(jù)下文“We can make some posters to tell people the importance of saving pandas.”可知此處應(yīng)是問能幫助做些什么,結(jié)合選項(xiàng),C選項(xiàng)“我們能 做些什么來幫助它們? ”符合語境,故選C。

13、A 提示:根據(jù)上文“I will take some photos of the pandas first when I visit the ZOO.”愛麗絲說在參觀動物園時(shí)要先拍一些熊貓的照片,可知此處所說的應(yīng) 與拍的照片有關(guān),結(jié)合選項(xiàng),A選項(xiàng)“回來時(shí)別忘了給我看照片?!狈险Z境, 故選A。六、46. animals 47. friendlydangerousfor 50. be51. live 52. run53. but 54. do55. come七 范文:Many wild animals have already died out,and hundreds ofothers are

14、 becoming endangered. So it is necessary to protect wild animals. If nothing is done, one day we may find ourselves alone on the earth.Wild animals are endangered for many reasons. Firstly , the forests where wild animals live are being destroyed. As a result,a lot of animals are losing their habita

15、ts. Secondly ,many animals are dying out because of pollution. Besides , too much 1 hunting also causes the disappearance of certain species of wild animals.In order to 2 protect wild animals, we should stop killing them and set up more nature parks.作文點(diǎn)評:本文結(jié)構(gòu)清晰,分成三段準(zhǔn)確地表達(dá)出了題目中的三點(diǎn)要求。添彩點(diǎn):用詞準(zhǔn)確豐富,如died o

16、ut, hundreds of, As a result, too much 等。 句式多樣化,如it is necessary to., In order to 等。用Firstly, Secondly 和 Besides三個(gè)詞引出三條野生動物瀕臨滅絕的原因,條理分明。C. set upD. put upAt times, parents find it difficult with their teenage children.A. talkB. talksC. talkingD. to talk二、完形填空(15分)In July, little Helen always goes to

17、 see her grandfather. He lives on the farm. On the farm, there are many kinds of, such as cows, dogs, cats and sheep. She likes to play with them A. birds 12.A. because they can make her happy.On the farm, there is also a little A. cat A. often. It has no mother and it 14 plays with other animals. I

18、t often A. climbs around alone. This is why Helen likes it. Helen likes it so much that many times she A. asks the elephant. How sorry she feels for it and she loves it very much. Gradually it becomes very A. cold to Helen. When it sees Helen, it will A. look up to her like adog. Sometimes Helen sit

19、s on the ground reading and the elephant stands by her. Her grandfather wonders why the elephant likes her so much. Helens answer is that she loves it.Helen is A. right A. teachers. We should love and protect animals. They are our good20B. animalsB. soB. pandaB. neverB. jumpsB. noticesB. quietB. run

20、B. wrongB. studentsD. fishD. orD. elephantD. usuallyD. walksD. watchesD. rudeD.cheerD. cruelD. friendsC. peopleC. unlessC. cowC. sometimesC. fliesC. tellsC. friendlyC. getC. trueC. enemies三、閱讀理解(2()分)ACan dolphins talk? Maybe they cant talk with words, but they talk with sounds.They show their feeli

21、ngs with sounds.Dolphins travel in groups. We call a group of fish “a school (群)They dont study, but they travel together. Dolphins are mammals (。甫乳動物),not fish, but they swim together like fish in a school.Dolphins talk to the other dolphins in the school. They give information. They tell when they

22、 are happy or sad or afraid. They saywelcome when a dolphin comes back to the school. They talk when they play.They make a few sounds above water. They make many more sounds under water. People cannot hear these sounds because they are very, very high. Scientists make tapes of the sounds and study t

23、hem.Sometimes people catch a dolphin for a large aquarium (水族館).People can watch the dolphins in a show. Dolphins dont like to be away from their school. They are sad and lonely.There are many stories about dolphins. They help people. Sometimes they save somebodys life. Dolphins meat is good, but pe

24、ople dont like to kill them. They say that dolphins bring good luck. Many people believe this.The phrase a school” means.a place for students to studya special kind of animalsa group offisha place for training dolphinsA dolphin makes a sound to.show other dolphins they are happytell other dolphins t

25、hey are sadlet people know they are afraidgive information to other dolphins People cant hear dolphins9 sounds under the water.A. because they are very, very lowB. because they are very, very highbecause they only make a few soundsbecause they want to keep it as a secretDolphins would like to.study

26、at schoolsbe away from their schoolsstay with other dolphinsbe in showsThe best title for this passage is.The DolphinSchools of DolphinsThe Dolphins TalkMans FriendB【2021 安徽改編】Early one October morning, a nice woman sent a young magpie (喜鵲)to my home for care. The magpie flew into the front window o

27、f a truck and got hurt, but luckily the woman was passing by.With my care, the young magpie was doing well, but he was not happy to find himself in a cage (籠子).Several days later, his wings were fine and nothing else was broken. He recovered. I decided to drive him to where he was found. When I arri

28、ved, I got the cage out of the car and opened the door. I offered my arm. He jumped onto it and looked around. I could see he knew where he was.Next to us was a tree. He flew straight to the top to join a wagtail (鶴令鳥).The wagtail made lots of high singing and flew off across the field. The young ma

29、gpie remained on the top of the tree. I began to worry as he still needed his parents.The next minute I heard the singing of the wagtail again. He was flying back and two large magpies followed. They landed on either side of the young magpie, and then put their heads in the air and sang excitedly.Th

30、e story happened.A. in springB. in summerD. in winterC. in autumnWho sent the young magpie to the writers home?A young doctor.A nice woman.The writers parents.The truck driver.What does the underlined word recovered mean?A.康復(fù)B.求救C.挨餓D.唱歌What is the ending of the story?The magpie broke both his wings

31、 again.The magpie flew away with the wagtail.The magpie got together with his parents.The magpie returned to the writers home.Which of the following best describes the writer?A. Clever.B. Kind-hearted.C. Lucky.D. Hard-working.四 詞匯運(yùn)用(20分)A)用括號內(nèi)所給單詞的適當(dāng)形式填空。Plants cant(grow) without water or sunshine.【

32、2021 龍東】With the(develop) of science and technology, people can live a better life in the future.【2021 北部灣】The police usually help people out of (danger) situations.We need(work) harder than before.There are some girls(dance) under the tree.B)根據(jù)漢語意思完成句子。我希望動物們能夠和平相處。I hope the animals can live.讓我們查明

33、她的秘密。Let usher secrets.這只狗需要吃些肉。The dog eat some meat.兩個(gè)小時(shí)后我們終于到達(dá)山頂。We arrived at the top of the mountain after two hours.為了取得好成績,他努力學(xué)習(xí)。Whats up?Where are you going?六、短文填空(10分)根據(jù)短文內(nèi)容,從方框中選擇恰當(dāng)?shù)膯卧~填空。每個(gè)單詞只能用一次,每空 一詞。come, dangerous, animals, for, be, run, friendly, live, but, doThere is a zoo in our ci

34、ty. There are many 46. Some animals are very47. But some other animals are not. Tigers, lions and some snakes are 48. Thats why they must be in cages (籠子).But I dont think its good 49 animals to be in cages. They need to 50 free. The animalsin cages cannot be happy.Tigers usually 51 in forests (森林)a

35、nd mountains. They are strongand can 52 very fast. They run after and eat small animals like rabbits anddeer (鹿),53 now they are in small cages. They have nothing to * every day. So they walk around in the cages, and they want to 5, out. When they are tired, they sleep. I am kind of sorry for them.七

36、、書面表達(dá)(10分)請寫一篇關(guān)于保護(hù)野生動物的短文,80個(gè)詞左右。內(nèi)容:(1)許多野生動物瀕臨滅絕,保護(hù)野生動物勢在必行;(2)分析造成野生動物瀕臨滅絕的原因,如森林遭到破壞,環(huán)境被污染,人類 大量捕殺等;(3)至少提出兩條保護(hù)野生動物的措施。Module 6綜合素質(zhì)評價(jià)一、1. A提示:symbol象征;標(biāo)志;name名字;show表 演;展出;time時(shí)間。 根據(jù)語境可知大熊貓已經(jīng)成為中國的標(biāo)志。故選A。C提示:根據(jù)題干中第二句“沒有人能給出一個(gè)更好的建議。”可知,第一句表 達(dá)的意思為“我認(rèn)為這個(gè)建議足夠好?!?。作表語用形容詞good, enough修飾形 容詞時(shí)應(yīng)放在其后。故選C。C提示

37、:interest也使感興趣,n.興趣;interests是interest的復(fù)數(shù)或者第三人稱單數(shù)形式;interested對感興趣,用來修飾人;interesting有趣的,用來修飾物。句意為“貝蒂對去臥龍熊貓保護(hù)區(qū)看熊貓更感興趣?!?,所填詞修 飾人,用-ed形容詞。故選C。A提示:A項(xiàng)表示想起 想到;B項(xiàng)表示仔細(xì)考慮 認(rèn)真思考;C項(xiàng)表示思考; D項(xiàng)表示仔細(xì)思考、全面考慮。根據(jù)題干可知玲玲想到熊貓和其他動物處于 危險(xiǎn)中覺得很難過,則應(yīng)用think of。故選A。C提示:in peace和平地;安詳?shù)亍8鶕?jù)語境可知我認(rèn)為我們都需要幫助動物 和平生活,故選C。A提示:句意為我父母不允許我在上學(xué)的日子使用手機(jī)。他們是嚴(yán) 格的。但他們總是想把最好的給你。固定結(jié)構(gòu)allow sb. to do sth.意為“允 許某人做某事”,此處應(yīng)用動詞use的不定式形式。故選A。C提示:由上文“地球現(xiàn)在處于極大的危險(xiǎn)之中?!笨芍覀兊米鲂┦虑閬肀?護(hù)它。分析句子成分可知,此處作目的狀語,應(yīng)用動詞不定式形式。故選C。B 提示:句意為“奶奶和我父母住在一起。他們每天照顧她。look at看; look after照顧;look for尋找;look out當(dāng)

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論