




免費預覽已結束,剩余1頁可下載查看
下載本文檔
版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
重慶市2017高考英語閱讀理解選編(14)閱讀下列短文, 從給的四個選項 (a、b、c和d) 中, 選出最佳選項。(2013東北三省三校第二次聯(lián)考,d)deception (騙術) is something that people do all the time, and it plays an important role in military (軍事的) strategy. now some researchers are trying to figure out how to get robots to do it, by looking at the behavior of squirrels and birds.at georgia tech, a team led by ronald arkin, a professor at the school of interactive computing, studied the literature on squirrels hiding their acorns (橡果). squirrels will hide their food in a certain place, but when they see other squirrels trying to steal from them, they attempt to fool the thieves by running to a false location.ronald arkin and his ph. d. student jaeeun shim used that as a model for robot behavior. they programmed the robot into tricking a “predator (捕食者)” machine by doing what a squirrel does: showing the enemy a false location for an important resource.the team also looked at how other animalsin this case, a species of bird called arabian babblerdrive off predators. a babbler will make an alarm call when they see a predator and other babblers will join the bird and make more calls. they then surround the predator, all the while flapping (拍打) wings and making noises. the babblers dont ever actually fight the animal they want to drive off; they just make enough noises and flaps around enough so that it seems that attacking a babbler isnt worth it.they found that the deception works when the group reaches a certain sizeessentially, when enough birds arrive to convince the enemy that its best to back off. davis modeled that behavior in software using a military scene and found that it worked even if the group didnt have the firepower to confront the enemy directly.the military is interested in this because a robot that can fool an opponent is a valuable tool. it could lead an enemy down a false trail or make itself look more dangerous than it actually is.文章大意:本文是一篇議論文。文章主要介紹了騙術在軍事策略中起著重要的作用,一些研究人員正在通過研究松鼠和鳥類的活動,希望機器人能模仿這些行為,以便能有效地應用于軍事中。1why does the military want to take advantage of squirrels trick?ait can reduce the use of firepower to confront the enemy.bit can fool the enemy into believing it is more dangerous.cit can lead the enemy in a wrong direction to avoid losing resources.dit can scare the enemy away who wants to destroy the acorns.答案:c推理判斷題。根據(jù)文章第二段最后一句“. they attempt to fool the thieves by running to a false location.”可知,松鼠為了保護自己的橡果不被其他松鼠吃掉,會朝別的方向奔跑,由此可推知,c項正確。2which of the following is not the way arabian babblers drive off predators?aone bird makes an alarm call and other birds will join it.bthey fight the enemy bravely face to face.cthey make noises and flaps around the predator.dthey force the predator aware that it isnt worthwhile to attack.答案:b細節(jié)理解題。根據(jù)文章倒數(shù)第三段中arabian babbler趕走predator的過程可知,b項不是arabian babbler趕走掠奪者的方法。故b項正確。3what is the main idea of the passage?aanimals behaviors are researched to be applied to the study of military robots.brobots fooling tricks are applied to the study of animals behaviors.cbirds and squirrels are the animals that are good at deception.dresearchers are interested in animals militaryrelated behaviors.答案:a主旨大意題。通讀全文可知,本文主要講述了松鼠和arabian babbler在生存中如何利用騙術擊退敵人保護自己的過程,研究人員希望機器人也能模仿這些行為,從而有效地運用于軍事戰(zhàn)略當中。故a項正確。閱讀理解。閱讀下列短文, 從給的四個選項 (a、b、c和d) 中, 選出最佳選項。【2013江西師大附中三?!縜n older friend once gave me a piece of advice,“enjoy the last few weeks of college,” she said,“since college is the best time of your life.”this was not the first time id heard such a statement,but with graduation fast coming close,her words especially struck me.it seemed a bit disappointing to reach ones life peak at only 22 years of age,but in her opinion,college had been one of the best times in my life so far.i made friends,took classes,and learned a great deal about myself.but i was also excited for the time after collegemoving to a new city,starting a new job,and becoming a “real” person.i hoped that my great dreams were practical.then,last week i read a column in real simple magazine called 100 years of attitude,in which women 100 years or older shared their life experiences and views.i noticed that none of them considered college as the “best” time of their life.not all of them went to college,but still in most cases their teens and twenties were not the best times of their life.they said some of their favorite times were raising their children,traveling after retirement,and even enjoying their present time and age.enjoying ones present time and age was a clear theme of the interviews.a piece of advice given by the women was about the importance of making the best of all situations.i think it more accurate than that of my friend;i can say with certainty that if i am lucky enough to make it to 100.i refuse to spend the last 80 years of my life plummeting (跌落) downhill,or even leveling off.i am sure that our eagerness and devotion will make us college students live a meaningful life.we will not just look backwards or miss our college days.we will look forward in excitement about continued journey uphill.1which of the following opinions does the writer agree with?acollege is the best time of ones life.btwenties were the best time of the old people.cone should make the best of all situations.done should not look backwards at their college time.2in the second paragraph,the writer wants to say_.aher achievements in college would be the peak of her successbshe is looking forward to living as a “real” person in collegecshe becomes more and more uneasy with graduationdshe is satisfied with the college life but is hopeful for the future3the column the writer read is mainly about those old womens_.abest time of life at youth blife experiences and viewscdifferent opinions about lifedfavorite time with best friends4by saying “i refuse to spend the last 80 years of my life plummeting downhill,or even leveling off” (in paragraph 4),the writer really means_.ashe will not spend the rest of her time at collegebshe will not just obtain a college level certificatecshe will not be satisfied with what she has already accomplisheddshe will not be content with the life in the future5which of the following words can be used to describe the writer?aambitious.bpractical.cimaginative. dproud.語篇解讀本文是一篇議論文。都說大學是人生最輝煌的時光,但文中的作者卻給出了不同的觀點。1解析:細節(jié)理解題。根據(jù)文章第四段第二、三句“a piece of advice given by the women.making the best of all situations.i think it more accurate than that of my friend.”可知,答案c符合文意。答案:c2解析:段落大意題。根據(jù)文章第二段最后三句可知,作者對現(xiàn)在的大學生活很滿意,但同時對未來也充滿了期待,故答案d符合文意。答案:d3解析:細節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段第一句中的“.in which women 100 years or older shared their life experiences and views.”可知,答案b正確。答案:b4解析:句意理解題。根據(jù)對文章最后一段的整體理解可知,作者并不滿足現(xiàn)有的成就,而是要繼續(xù)下去,把整個人生都活得精彩、生動。由此可推知,答案c符合文意。答案:c5解析:推理判斷題。根據(jù)對文章的整體理解,尤其是最后一段可推知,作者是一個不滿足于現(xiàn)狀的年輕人,是一個積極進取的人。故答案a“有抱負的”符合文意。答案:a(2016高考閱讀理解)閱讀下列短文,從每題所給的選項中選出最佳選項。camilla tadich (an exhibition at dianne tanzer galleryprojects)sat,28 january,2014sat,3 march,201410:00 am5:00 pmdianne tanzer galleryprojects,108110 gertrude st fitzroy,viccamilla tadichs practice focuses on the night australian landscape and explores spaces within darkness.senses are enhanced as we traverse the darkened landscapes of these paintings.free .auhealing the baytue,31 january,2014tue,27 march,201410:00 am6:00 pmgalleon cafe,9 carlisle street,st kildathis exhibition brings artistic concern for the health of port phillip bay and in particular the coastal stretch of the city of port phillip.the works in a number of media will bring public insight and inspiration to a range of issues that are putting pressure on our bay,including sea level rise,environmental concerns,coastal development and sustainability.history and heritagemelton photography exhibitionwed,15 february,2014sun,26 february,20149:00 am5:00pm323 high street,melton,victhe history and heritage of melton photography exhibition is a community driven project that promotes the exchange of material,research and participation.this “grass roots” approach to the development of this exhibition ensures that there is a sustainable preservation of culture and active engagement with local history.the history and heritage of melton and district newsletter evolved from this exhibition and this publication was a sustainable cities awards finalist in 2011.conservatory of singular specimensan environmental art exhibitionthu,16 february,2014sun,26 february,20149:00 am5:00 pmbolin bolin gallery,6 manningham rd west,bulleensanctum theatres conservatory of singular specimens is an “ark upon which sanctum artists attempt to rescue some of our most significant species”artworks will include sculptures,paintings,drawings,puppets and installations.this exhibition will be opened on gaia night,23 febsee separate listing for details.this event will raise funds for sustainable gardening australia.1we can infer that camilla tadich may be .aa historian ba painterca photographer dan environmentalist2if you visit gallen cafe,you are interested in .aenjoying the night scenesblearning about the historycprotecting the environmentdsaving the species of plants3according to the text,melton photography exhibition .ais promoted by active photographsbis a project to record local historycis to spread culture between communitiesdis developed through the efforts of local people4to collect money for a project,you may choose .acamilla tadich bhistory and heritagechealing the bay dconservatory of singular specimens1b2c3d4d2016高考英語閱讀理解集訓。閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(a、b、c、d)中,選出最佳選項。 when you dont have anything planned for the day or its rainy outside and your children are stuck in the house, why not sit around and tell them riddles(謎語)? telling riddles will make your family laugh and sometimes even scratch their heads, trying to figure out what the answer is.riddles have been a pastime for centuries. not only have riddles been something for passing the time, but they have also been used to pass on secret information during the second world war. even the ancient greeks used riddles. they would tell riddles at parties and whoever was the first to get them right would receive prize.most riddles use words that have double meanings or share the same sound like “hear” and “here”. so in order to get the riddle, you will have to do some creative thinking and think of all the possibilities of different words. the difficulty of figuring out the riddle is based on the riddle itself. the riddle has to provide you with enough clues to come to the right answer, but that doesnt mean that the clues have to be easy.if you are looking to tell riddles but dont know any, you can look online and you will find a large number of sites that will have hundreds of different riddles to choose from. if you would like to look somewhere else then you could look at your local bookstore, where you will be able to find many different books with thousands of riddles to choose from. you can even find websites and books that will tell you how to write your own riddles.after you have found some resources that have different riddles, you will need to read through them to find the right ones for you and your family: you will also need to make sure that your kids will have a chance to figure out the answers. so take your time and choose the fight family riddles to tell.1what is the authors main purpose in writing the text?a. to recommend an interesting family activity.b. to stress the importance of family activities.c. to encourage children to read more books.d. to introduce the history of riddles.2from the text we know that riddles _.a. do not have enough clues b. have a very long historyc. were used in world war one d. were first used in ancient rome3in paragraph 3, the author mainly _.a. discus
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 2025年縣衛(wèi)生健康局鄉(xiāng)村醫(yī)生招聘考試筆試試題含答案
- 2025年湖南岳陽農村黨務(村務)工作者公開招聘考試試題含答案
- 經(jīng)濟法考試各類題型試題及答案識別
- 突破中級經(jīng)濟師考試的難點與試題及答案
- 行政管理在國際公共關系中的實踐試題及答案
- 2024-2025項目部安全培訓考試試題答案綜合卷
- 工程經(jīng)濟方案設計試題及答案
- 碳達峰碳中和藍皮書(2025年)
- 水利水電工程全景設計試題及答案
- 2025-2030年造船業(yè)行業(yè)市場現(xiàn)狀供需分析及投資評估規(guī)劃分析研究報告
- 2022年四川省綿陽市中考英語試題及參考答案
- 防疫小組人員名單
- 眼部健康檢測與分析課件
- 偏心塊振動式土壤夯實機的結構設計說明
- 專業(yè)碩士學位論文修改報告(二)
- 蘇州市建設工程造價計價解釋
- 主題班會《堅定信念--放飛理想》
- 煤礦機電設備春季預防性檢修計劃
- 2017年山東、臨沂爆炸事故案例分析
- S771(一) 水力循環(huán)澄清池
- 高密度電法探測及數(shù)據(jù)處理解釋--答辯
評論
0/150
提交評論