[大學(xué)英語考試復(fù)習(xí)資料]大學(xué)三級(B)模擬481_第1頁
[大學(xué)英語考試復(fù)習(xí)資料]大學(xué)三級(B)模擬481_第2頁
[大學(xué)英語考試復(fù)習(xí)資料]大學(xué)三級(B)模擬481_第3頁
[大學(xué)英語考試復(fù)習(xí)資料]大學(xué)三級(B)模擬481_第4頁
[大學(xué)英語考試復(fù)習(xí)資料]大學(xué)三級(B)模擬481_第5頁
已閱讀5頁,還剩30頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、大學(xué)英語考試復(fù)習(xí)資料大學(xué)三級(B)模擬481大學(xué)英語考試復(fù)習(xí)資料大學(xué)三級(B)模擬481大學(xué)三級(B)模擬481Part Listening ComprehensionThis part is to test your listening abilityIt consists of 3 sectionsSection AThis section is to test your ability,to give proper responsesThere are 5 recorded questions in itAfter each question,there is a pauseThe qu

2、estions will be spoken two timesWhen you hear a question,you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A) ,B) ,C) and D) given in your test paper (如需獲取本MP3聽力錄音請搜索標(biāo)題名) 1. A. He is from America B. He is fifty C. He is very kindD. He likes swimming 答案:C解析 What do you think of your b

3、oss? 解析 詢問對某人的看法,應(yīng)具體回答自己的看法,故選C。 2. A. By bike B. Its very far C. My home is in the countrysideD. Once a week 答案:A解析 How do you usually go to work? 解析 應(yīng)該回答具體的交通方式,故選A。 3. A. Yes,I am B. No,Im not C. Yes,I didD. No,I did 答案:C解析 Did you go shopping alone yesterday? 解析 這是一般疑問句,故選C。 4. A. Where is he fr

4、om? B. My pleasure C. Glad to meet youD. Thank you 答案:C解析 Jane,this is my friend,Tom 解析 其回答一般是固定的,用Glad to meet you來回答,故選C。 5. A. I am a doctor B. I like reading books C. Im very kindD. Yes,I am答案:B解析 What do you like to do in your spare time? 解析 應(yīng)具體回答自己的喜好,故選B。 Section BThis section is to test your

5、 ability to understand short dialogues. There are 5 recorded dialogues in it. After each dialogue, there is a recorded question. Both the dialogues and questions will be spoken two times. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A) , B) , C) and D)

6、given in your test paper. (如需獲取本MP3聽力錄音請搜索標(biāo)題名) 1.A.Do management.B.Do production.C.Attend his training course.D.Attend meeting.答案:C解析W:What are you going to do this summer holiday?M:I will attend my training courses in production managementQ:What will the man do this summer holiday?解析 根據(jù)回答:“我將參加生產(chǎn)管理

7、培訓(xùn)課程的學(xué)習(xí)?!惫蔬xC。2.A.She got bored.B.She got ill.C.She got another good job.D.She didnt like it.答案:B解析M:I know you once worked in this company?W:YesI began to work in this company in 1988Four years later I stopped working here because of my illnessQ:Why did the woman stop working in this company?解析 根據(jù)回答

8、:“由于疾病,四年前我就不在這工作了?!惫蔬xB。3.A.Arrange some time for him to meet her director.B.Write a report to her director.C.Do her work more carefully.D.An:ange another person to meet her director.答案:A解析M:Id like to have a talk with your director sometime this weekCould you arrange it for me?W:Hes rather busy the

9、se daysBut Ill see what I can doQ:Whats the man asking the woman to do?解析 根據(jù)“我這周想找個時問跟你們的主任談一下,你能為我安排一下嗎?”可知正確答案為A。4.A.9:00.B.9:30.C.11:00.D.11:30.答案:A解析M:What are you going to do this evening?W:Ill go to visit Mr.King at nine and go to see a film at elevenQ:What time did the woman go to visit Mr.Ki

10、ng?解析 根據(jù)回答:“我9點(diǎn)去拜訪金先生,11點(diǎn)去看電影?!笨芍_答案為A。5.A.America.B.Canada.C.France.D.England.答案:C解析W:Thanks for your hospitality during nay visitM:My pleasureAnd welcome to France againQ:Which country does the woman visit?解析 女士說:“謝謝你在我訪問期間對我的熱情招待。”男士回答:“不客氣。歡迎再到法國來?!笨芍?,女士訪問的是法國,故選C。Section CIn this section you w

11、ill hear a recorded short passage. The passage is printed in the test paper, but with some words or phrases missing. The passage will be read three times.The third reading is,for you to check your writing.Now the passage will begin.A letter of application or cover letter 1 specific parts of the resu

12、me, telling how your background is suited to a particular job. Yore main 2 is to emphasize your strong points, to present yourself in the best light so that a potential employer will grant you an interview. Usually written to 3 the readers attention to the resume, the letter of application should in

13、dicate the job you want and state your qualifications briefly. In the 4 paragraph you should indicate when you are available for an interview. The resume that accompanies the letter of application give more information about you than your letter can.Ordinarily, your letter should be 5 than one typed

14、 page. (如需獲取本MP3聽力錄音請搜索標(biāo)題名)1.答案:emphasizes解析 11-15 A letter of application or cover letter emphasizes specific parts of the resume,telling how your background is suited to a particular jobYour main concern is to emphasize your strong points,to present yourself in the best light so that a potential e

15、mployer will grant you an interviewUsually written to draw the readers attention to the resume,the letter of application should indicate the job you want and state your qualifications brieflyIn the last paragraph you should indicate when you are available for an interviewThe resume that accompanies

16、the letter of application give more information about you than your letter canOrdinarily,your letter should be no long than one typed page 2.答案:concern3.答案:draw4.答案:1ast5.答案:no longerPart Vocabulary and StructureThis part is to test your ability to use words and phrases correctly to construct meanin

17、gful and grammatically correct sentences. It consists of 2 sections.Section AThere are 10 incomplete statements here. You are required to complete each statement by choosing the appropriate answer from the 4 choices marked A) ,B) , C) and D) .問題:1. It_last night, because the ground is wet.A.rainB.mu

18、st rainC.must have rainedD.rained答案:C解析 本題考查情態(tài)動詞。根據(jù)句意可知這是對過去事情的肯定推測,應(yīng)該用must have done,故選C。 知識拓展 如果表示對現(xiàn)在正在進(jìn)行的事情做肯定推測應(yīng)該用:must be doing sth.如:He must be watching TV now 問題:2. Heres my phone number. Lets keep in_.A.connectionB.touchC.reachD.relation答案:B解析 本題考查詞義辨析。connection“關(guān)聯(lián)”;touch“聯(lián)系”;reach“到達(dá)”;rela

19、tion“關(guān)系”。根據(jù)句意應(yīng)該是“保持聯(lián)系”,而且keep in touch是一個同定短語,故選B。知識拓展 其他關(guān)于touch的短語有:get in touch with,get out of touch with,lose touch with等。問題:3. The small family business_a company of international importance.A.grew intoB.broke intoC.ran intoD.made into答案:A解析 本題考查短語辨析。grow into“成長為,發(fā)展為”;break into“闖入”;run into“遇

20、到”:make into“擠進(jìn)”。根據(jù)句意應(yīng)該是“小的家庭作坊發(fā)展成了具有國際影響力的大公司?!惫蔬xA。問題:4. No sooner had Lucy arrived at the airport_the plane left.A.untilB.thenC.whenD.than答案:D解析 本題考查固定搭配。一就:no soonerthan,故選D。 知識拓展 其他表示相同意義的短語有:hardlywhen,as soon as等。 問題:5. Mr. Smith is looking for an experienced secretary who is_ of organizing a

21、busy sales office.A.ableB.responsibleC.capableD.possible答案:C解析 本題考查詞的用法。根據(jù)句意應(yīng)該是“正在尋找一個能夠組織銷售部的有經(jīng)驗的秘書?!逼渲斜硎尽澳軌颉钡脑~有兩個,able和capable,但是able一般構(gòu)成be able to do sth.,capable一般構(gòu)成be capable of。所以應(yīng)選C。 知識拓展 responsible表示負(fù)責(zé)任的,構(gòu)成be responsible for possible表示可能性。 問題:6. Would you mind_it to me once again?A.explaini

22、ngB.to explainC.explainD.explained答案:A解析 本題考查詞的用法。介意做某事:mind doing sth.,故選A。問題:7. The girl_aunt is a famous singer is fond of music.A.whoB.thatC.whichD.whose答案:D解析 本題考查定語從句。根據(jù)句意可知定語從句的主語與先行詞之間是所屬關(guān)系,故選D。 知識拓展 定語從句表示人時一般用who,表示物用that或which that既可以代指人,也可以代指物。 問題:8. Chicago is the second_city in the Uni

23、ted States.A.largerB.the largestC.largeD.largest答案:D解析 本題考查形容詞的最高級。根據(jù)句意可知是“第二個最大的城市”,所以應(yīng)用最高級,而且前邊已有the,故選D。 知識拓展 形容詞最高級前邊必須加定冠詞the,但是副詞最高級前邊既可以加也可以不加the。如:He runs fastestin our class 問題:9. Youre too tired. Why not_the time for a holiday?A.to spendB.saveC.spareD.to afford答案:C解析 本題考查詞義辨析。spend“花費(fèi)”;sav

24、e“節(jié)省”;spare“免除,騰出”;afford“負(fù)擔(dān)得起”。根據(jù)句意應(yīng)該是“為什么不騰出時間去度假?”故選C。問題:10. A large number of students in our class_girls.A.isB.areC.wasD.were答案:B解析 本題考查主謂一致。本句的主語由a number of修飾,表示很多,所以謂語動詞應(yīng)該用復(fù)數(shù)形式,故選B。 知識拓展 應(yīng)注意區(qū)別a number of和the number of:a number of“許多”,用來修飾可數(shù)名詞的復(fù)數(shù)形式,謂語動詞也要用復(fù)數(shù)形式;the number of“的數(shù)量”,主語是數(shù)量,為單數(shù),所以謂

25、語動詞也要用單數(shù)形式。如:The number of students in our class is very large Section BThere are also 10 incomplete statements here. You should fill in each blank with the proper form of the word given in brackets.問題:1. The meeting is of great (important)_at this stage.答案:importance解析 本題考查同定結(jié)構(gòu)。be+形容詞=be+of+同形的名詞,所

26、以應(yīng)該把形容詞important變成名詞importance。問題:2. He (fine)_$200 for exceeding the speed limit yesterday.答案:was fined解析 本題考查被動語態(tài)。根據(jù)句意可知應(yīng)該是“他被罰款”,而且有表示過去的時間狀語,所以應(yīng)該用一般過去時的被動語態(tài),其構(gòu)成是:was/were+及物動詞的過去分詞。問題:3. In the past, the workers were often forced (work)_twelve or fourteen hours a day.答案:to work解析 本題考查詞的用法。強(qiáng)迫某人做某

27、事:force sb. to do sth.,所以應(yīng)用to work。問題:4. The manager told us to be friendly to the visitors as if we (meet)_them before.答案:had met解析 本題考查虛擬語氣。根據(jù)句意可知,這是對過去事情的一種虛擬,所以應(yīng)該用had met。問題:5. Reading is agreeable as well as (health)_to human beings.答案:healthy解析 本題考查語法。根據(jù)句子結(jié)構(gòu)可知,這是as well as引導(dǎo)的另一個表語,是并列結(jié)構(gòu),應(yīng)該和前邊的

28、agreeable保持一致,也用形容詞形式,所以應(yīng)該把名詞health變成形容詞healthy。問題:6. George, (see)_ that a car is coming quickly, ran over to carry the frightened little girl aside.答案:seeing解析 本題考查非謂語動詞。根據(jù)句子結(jié)構(gòu)可知這里需要一個非謂語動詞說明主語的情況,而且是主動關(guān)系,所以應(yīng)該用現(xiàn)在分詞。問題:7. We find it hard to stand him any longer; he behaves so (strange)_.答案:strangel

29、y解析 本題考查詞性的轉(zhuǎn)換。觀察句子可知這里需要一個副詞修飾謂語動詞behave,所以應(yīng)該把形容詞strange變成副詞strangely。問題:8. Cultural (different)_often cause misunderstanding.答案:difference解析 本題考查詞性的轉(zhuǎn)換。根據(jù)句子結(jié)構(gòu)可知這里需要一個名詞作主 語,所以應(yīng)該把形容詞different變成名詞difference。問題:9. Im fond of (watch)_English movies.答案:watching解析 本題考查詞的用法。喜歡做某事:be fond of doing sth.所以應(yīng)該用

30、watching。問題:10. He couldnt help (burst)_into tears when hearing the sad news.答案:bursting解析 本題考查固定結(jié)構(gòu)。禁不住做某事:cant/couldnt help doing sth.,所以應(yīng)該用bursting。Part Reading ComprehensionThis part is to test your reading ability. There are 5 tasks for you to fulfill. You should read the reading materials caref

31、ully and do the tasks as you are instructed.Task 1After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, numbered 36 to 40. For each question or statement there are 4 choices marked A) , B) , C) and D) . We use both words and gestures to express our feelings, but th

32、e problem is that these words and gestures can be understood in different ways. It is true that a smile means the same thing in any language. So does laughter or crying.Fear is another emotion that is shown in much the same way all over the world. In Chinese and in English literature, a phrase like

33、he went pale and began to tremble suggests that the man is either very afraid or he has just got a very big shock. However, he opened his eyes wide is used to suggest anger in Chinese whereas in English it means surprise. In Chinese surprise can be described in a phrase like they stretched out their

34、 tongues! Sticking out your tongue in English is an insulting gesture or expresses strong dislike. Even in the same culture, people differ in their ability to understand and express feelings.Experiments in America have shown that women are usually better than men at recognizing fear,anger, love and

35、happiness on peoples faces. Other studies show that older people usually find it easier to recognize or understand body language than younger people do. 1. Which of the following is TRUE according to the passage?A.It is difficult to tell what peoples words or gestures really mean.B.Gestures can be u

36、nderstood by most people but words can not.C.Words can be better understood by older people.D.We can easily understand what peoples gestures mean.答案:A解析 判斷正誤題。根據(jù)第一段可知,語言和姿勢都可以表達(dá)我們的感情,但是問題是人們可以對語言和姿勢有不同的理解,故選A。2. Peoples facial expressions may be misunderstood because_.A.people of different sexes may

37、 understand a gesture differentlyB.people speaking different languages have different facial expressionsC.people from different cultures use different facial expressionsD.people of different ages may have different interpretations答案:C解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第二段可知,文化的不同可以導(dǎo)致人們對同一感情的表達(dá)的不同,故選C。3. In the same culture,

38、people_.A.hardly fail to understand each others ideas and feelingsB.are equally intelligent even if they have different backgroundsC.almost have the same understanding of the same thingD.may have different abilities to understand and express feelings答案:D解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第三段第一句可知,即使是同一文化中的人在理解能力方面也存在著差異,故選D。

39、4. From the passage, we can conclude that_.A.words and gestures can both be used to express feelingsB.gestures are more effectively used than wordsC.words are often more difficult to understand than gesturesD.words are used as frequently as gestures答案:A解析 總結(jié)歸納題。根據(jù)全文可知,語言和姿勢都可以表達(dá)感情,故選A。5. The best ti

40、tle for this passage can be_.A.Gestures and FeelingsB.Words, Gestures and FeelingsC.Words and FeelingsD.Culture and Understanding答案:B解析 主旨題。通讀全文可知,文章主要講述了語言、姿勢和理解之間的關(guān)系,故選B。Task 2This task is the same as Task 1. The 5 questions or unfinished statements are numbered 41 to 45. Advertisement aims to inc

41、rease peoples awareness and arouse interest. It tries to inform and to persuade. The media are all used to spread the message. The press offers a fairly cheap method, and magazines are used to reach special sections of the market. The cinema and commercial radio are useful for local market. Televisi

42、on, although more expensive, can be very effective. Other ways of increasing consumer interest are through exhibitions and trade fairs as well as direct mail advertisement. We might ask whether the cost of advertisement is paid for by the producer or by the customer. Since advertisement forms part o

43、f the cost of production, which has to be covered by the selling price, it is clear that it is the customer who pays for advertisement. However,if large scale advertisement leads to increased demand, production costs are reduced, and the customer pays less. It is difficult to measure exactly the inf

44、luence of advertisement on sales. When the market is growing, advertisement helps to increase demand. When the market is shrinking,advertisement may prevent a bigger fall in sales than would occur without its support. What is clear is that businesses would not pay large sums for advertisement if the

45、y were not convinced of its value to them. 1. Advertisement is often used to_.A.deceive customersB.increase productionC.arouse suspicionD.push the sale答案:D解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第一段第一、二句可知,廣告的目的是說服人們購買,故選D。2. The word media (in the first paragraph) includes_.A.the pressB.televisionC.radioD.all of the above答案:D解析

46、細(xì)節(jié)題。根據(jù)第一段可知,報紙、電視和收音機(jī)都屬于媒體,故選D。3. Advertisement is mainly paid for by_.A.the customerB.the producerC.increased salesD.reduced prices答案:A解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第二段第二句可知,廣告費(fèi)用是由顧客支付的,故選A。4. Advertisements can increase demand_.A.all the timeB.in any circumstancesC.in a growing marketD.in a shrinking market答案:C解析 細(xì)節(jié)題。

47、根據(jù)第三段第二句可知,在上升的市場中,廣告可以促進(jìn)需求,故選C。5. From the last sentence of this passage we conclude that_.A.businesses usually do not pay much for advertisementB.businessmen know well that advertisement could bring them more profitsC.advertisement could hardly convince people of the value of the goodsD.advertisem

48、ent usually cost businesses large amounts of money答案:D解析 總結(jié)歸納題。文章最后一句話的意思是:如果不能說服商家認(rèn)同廣告的價值,他們就不會花大筆錢做廣告,也就是說廣告會花費(fèi)商家大筆的錢,故選D。Task 3The following is an advertisement. After reading it, you should complete the information by filling in the blanks marked 46 through 50 (in no more than 3 words) in the ta

49、ble below. TEFL Teachers Summer Posts Once again we require ten excellent TEFL teachers for our summer program. Applicants should be college graduates with at least three years experience in teaching. Applicants must have strong communication and team building skills. Our school offers a special pac

50、kage to qualified, TEFL experienced teachers. $1,500 and free accommodation (housing and food) for 200 hours teaching from 2 July 24 August. Overtime available. Good possibility of longer term and permanent (a long period of time) posts. Shorter contracts available. Letters of application and C.V. t

51、o Teacher Recruitment ( Dept. E ) Chruehill House School, 40-42 Spencer square, Ramsgate, Kent (T11 9LD) Fax: (0843) 584827 Established 20 years. Recognized by the British Council and a member of Arels-Felco. TEFL Teachers Qualifications required by Chruchill House School: 1. College graduates 2. Ha

52、ve 1 experience in teaching in the minimum 3. Have strong communication and 2 skills Special package to teachers: $1,500 and 3 Teaching time: Teach 4 hours from 2 July 24 August Ways to contact the school: To: 5 Address: 40-42 Spencer square, Ramsgate, Kent ( T11 9LD) Fax: (0843) 584827 1.答案:three y

53、ears解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第一段第二句Applicants should be college graduates with at least three years experience in teaching可知,至少需要有3年的教學(xué)經(jīng)驗。2.答案:team building解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第一段第三句Applicants must have strong communication and team building skills可知,申請者必須要有團(tuán)隊建設(shè)技巧。3.答案:free accommodation解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第一段第四句$1500 and free accommoda

54、tion(housing and food)for 200 hours teaching from 2 July-24 August可知,可以免費(fèi)吃住。4.答案:200解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第一段第四句$1500 and free accommodation(housing and food)for 200 hours teaching from 2 July-24 August可知,課時為200小時。5.答案:Teacher Recruitment解析 細(xì)節(jié)題。根據(jù)第二段Letters of application and C.V. to Teacher Recruitment(Dept.E)Chruchill House School,40-42 Spencer square,Ramsgate,Kent(T119LD)Fax:(0843)584827可知,應(yīng)該把申請和簡歷投至學(xué)校的教師招募處。Task 4The followi

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論