2022年秋新教材高中英語(yǔ)Unit9Learning課時(shí)作業(yè)北師大版必修第三冊(cè)_第1頁(yè)
2022年秋新教材高中英語(yǔ)Unit9Learning課時(shí)作業(yè)北師大版必修第三冊(cè)_第2頁(yè)
2022年秋新教材高中英語(yǔ)Unit9Learning課時(shí)作業(yè)北師大版必修第三冊(cè)_第3頁(yè)
2022年秋新教材高中英語(yǔ)Unit9Learning課時(shí)作業(yè)北師大版必修第三冊(cè)_第4頁(yè)
2022年秋新教材高中英語(yǔ)Unit9Learning課時(shí)作業(yè)北師大版必修第三冊(cè)_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩6頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、PAGE PAGE 11UNIT 9LEARNING (滿分:100分建議用時(shí):90分鐘)第一部分單句語(yǔ)法填空(10分)1 big fire broke out in my neighbors house last night,and it took the firefighters about an hour to put out the fire.2Mary cant attend the party being held at her boyfriends house at present because she is preparing the speech for the impor

2、tant meeting (hold) tomorrow.3Is this the computer you wish to have (repair)?4Something impossible before,with the use of computers,has been made (possibly)5To the surprise of everyone,no official (permit) has been given for the medicine to be produced next month.6I wonder if John has forgotten my n

3、umber.I (expect) him to call me for the past two hours.7All considered,the enterpriser decided he couldnt run the risk handing over the business to his unreliable son.8Most high school students,for time does be priceless,are studying hard from early morning till late night.9The government must do mo

4、re to prevent pollution (live) more happily.10He went up the stage with his head (hold) high.【答案】1.A2.to be held3.repaired4.possible5permission6.have been expecting7.of8.whom9to live10.held第二部分閱讀(30分)第一節(jié)閱讀理解(20分)AJapanese students work very hard but many are unhappy.They feel heavy pressures from th

5、eir parents.Most students are always told by their parents to study harder and better so that they can have a wonderful life in the future.Though this may be a good idea for those very bright students,it can have terrible results for many students who are not gifted(有天賦的) enough.Many of them have tr

6、ied very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hope.Such students felt that they are hated by everyone else they meet and they dont want to go to school any longer.They become dropouts.It is surprising that though most Japanese parents are worried about their childr

7、en,they do not help them in any way.Many parents feel that they are not able to help their children and that it is the teachers work to help their children.To make matters worse,a lot of parents send their children to those schools opening in the evenings and on weekends they only help the students

8、to pass the exams and never teach them any real sense of the world.Many Japanese schools usually have rules about everything from the students hair to their clothes and things in their school bags.Child psychologists(心理學(xué)家) now think that such strict rules are harmful to the feelings of the students.

9、Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others,how to tell right from wrong and how to show love and care for others,even for their parents.()11.“Dropouts” are those who .Amake troubles in and out of schoolsBgo about or stay home instead of being at schoolCtry

10、hard but always fail in the examsDlose hope and give up some of their subjects()12.According to the passage,its necessary to teach students .Ahow to study wellBhow to get on with othersCto show love and care for othersDAll above()13.Which of the following can be the best title for the passage?AThe T

11、rouble in Japanese SchoolsBThe Problems of Japanese StudentsCEducation in JapanDThe Pressures on the Students in Japan【語(yǔ)篇解讀】本文講述了日本學(xué)生的壓力及與其父母的關(guān)系。父母對(duì)孩子學(xué)業(yè)上的種種要求迫使一些孩子不想上學(xué),他們并沒(méi)有教孩子們?nèi)绾稳プ鋈恕?1B詞義猜測(cè)題。根據(jù)第一段最后兩句“Such students felt that they are hatedthey dont want to go to school any longer.They become dropo

12、uts.”可知,不想去學(xué)校的學(xué)生被稱為dropout。故選B。12D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段第二句和最后一段末句“Almost 40% of the students saidhow to get on with others,how to tell right from wrong and how to show love and care for others.”可知,學(xué)生們渴望的是被教如何學(xué)習(xí)和學(xué)會(huì)如何與別人相處,如何去關(guān)愛(ài)別人。故選D。13D標(biāo)題推測(cè)題。根據(jù)第一段“They feel heavy pressures from their parents.”可知,日本學(xué)生的壓力來(lái)自于父母,

13、后文就開(kāi)始介紹壓力的類型,父母對(duì)孩子的態(tài)度等。故選D。BThere is a popular belief among parents that schools are no longer interested in spelling. No school I have ever taught in has ever ignored spelling or considered it unimportant. There are, however, different ideas about how to teach it, or how much priority(優(yōu)先) it must b

14、e given over general language development and writing ability. The problem is how to encourage a child to express himself freely and confidently in writing without holding him back with the complexities (復(fù)雜性)of spelling. Thats why teachers often encourage the early use of dictionaries and pay attent

15、ion to content (內(nèi)容)rather than spelling.If spelling becomes the only focus of his teachers interest, clearly a bright child will be likely to “play safe”. He will tend to write only words within his spelling range, choosing to avoid adventurous language.I was once shocked to read on the bottom of a

16、piece of writing about a personal experience. “This work is terrible! There are far too many spelling mistakes and your writing is terrible.” It may have been a sharp comment on the pupils spelling in writing, but it was also a sad sign that the teacher had failed to read the composition, which cont

17、ained some beautiful expressions of the childs deep feelings. The teacher was not wrong to draw attention to the mistakes, but if his priorities had centered on the childs ideas, an expression of his disappointment with the spelling would have given the pupil more encouragement to seek improvement.(

18、)14.Teachers are different in their opinions about .Athe difficulties in teaching spellingBthe complexities of the basic writing skillsCthe role of spelling in general language development and writing abilityDthe necessity of teaching spelling()15.The author seems to think that the teachers comment

19、on that piece of writing is .Afair BunreasonableCamusing Dcareless()16.Whats the major point discussed in the passage?AThe importance of developing writing skills.BThe complexities of spelling.CThe relationship between spelling and the content of a composition.DThe correct way of marking composition

20、s.【語(yǔ)篇解讀】本文是一篇記敘文。作者通過(guò)這篇文章向我們介紹了關(guān)于教導(dǎo)學(xué)生拼寫(xiě)的一些問(wèn)題,但是對(duì)于拼寫(xiě)教學(xué),教師們之間也存在分歧。教師們的分歧在于如何進(jìn)行單詞拼寫(xiě)教學(xué),以及拼寫(xiě)教學(xué)與培養(yǎng)學(xué)生全面的語(yǔ)言能力和寫(xiě)作能力上哪個(gè)更具優(yōu)先考慮權(quán)。14C細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段 “There are, however, different ideascomplexities(復(fù)雜性) of spelling.”可知,教師們的分歧在于如何進(jìn)行單詞拼寫(xiě)教學(xué),以及拼寫(xiě)教學(xué)與培養(yǎng)學(xué)生全面的語(yǔ)言能力和寫(xiě)作能力上哪個(gè)更具優(yōu)先考慮權(quán)。故選C項(xiàng)。15B細(xì)節(jié)理解題。從最后一段 “It may have beenbeaut

21、iful expressions of the childs deep feelings.”可知,作者認(rèn)為老師這么做是不合理的,他沒(méi)有注意到孩子蘊(yùn)含著美麗表達(dá)的深層情緒。故選B項(xiàng)。16C主旨大意題。根據(jù)全文可知,整篇文章是圍繞拼寫(xiě)和寫(xiě)作內(nèi)容的關(guān)系。故選C項(xiàng)。CLearning a Second LanguageSome people learn a second language easily. Others have trouble learning a new language. How can you help yourself learn a new language, such as

22、 English? There are several ways to make learning English a little easier and more interesting.The first step is to feel positive about learning English. If you believe that you can learn, you will learn. Be patient. You do not have to understand everything all at once. It is natural to make mistake

23、s when you learn something new. We can learn from our mistakes.In other words, do not worry about taking risks.The second step is to practice your English. For example, write a diary every day. You will get used to writing it in English, and you will feel comfortable expressing your ideas in English

24、. Several weeks later, you will see that your writing is improving. In addition, you must speak English every day. You can practice with your classmates outside class. You will all make mistakes, but gradually you will be able to communicate in English.The third step is to keep a record of your lang

25、uage learning. You can write this in your journal. After each class, think about what you did. Did you answer a question correctly? Did you understand something the teacher explained? Perhaps the lesson was difficult, but you tried to understand it.You must be positive about learning English and bel

26、ieve that you can do it.It is important to practice every day and make a record of your achievements. You will enjoy learning English, and you will feel more confident in yourself.()17.To feel positive about learning English means .Aif you are patient, you will learnByou can understand everything al

27、l at onceCif you make mistakes, you can learn from your mistakesDif you believe you can learn, you will learn()18.When you learn English, you do not need to .Abe patientBmake mistakesCexpress your ideas in EnglishDunderstand everything all at once()19.What is the main idea of this passage?AIt is ver

28、y important to learn a second language.BSome people learn a second language easily while other people do not.CThere are ways to help you learn a second language more easily.DDont worry about taking risks when learning a second language.()20.What does the underlined word “journal” in the 4th paragrap

29、h mean?ADiary. BComposition.CPoem. DNewspaper.【語(yǔ)篇解讀】本文是說(shuō)明文,介紹了關(guān)于如何更容易地學(xué)習(xí)第二語(yǔ)言的方法。17D判斷推理題。根據(jù)第二段第二句 “If you believe that you can learn, you will learn.”可知,是指我們?cè)趯W(xué)習(xí)語(yǔ)言的時(shí)候,要有信心。故選項(xiàng)D項(xiàng)。18D細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段第四句 “You do not have to understand everything all at once.”可知。故選D項(xiàng)。19C主旨大意題。文章正是關(guān)于更容易地學(xué)習(xí)第二語(yǔ)言的方法。故選C項(xiàng)。20A詞義猜測(cè)題

30、。根據(jù)上下文可知,是要做記錄,那么應(yīng)該是在日記本上記錄。故選A項(xiàng)。第三部分完形填空(15分)I will never forget the year when I was about twelve years old. My mother told us that we would not be 21 Christmas gifts because there was not enough money. I felt sad and thought,“What would I say when the other kids asked what Id 22 ? ”Just when I sta

31、rted to accept that there would not be a Christmas that year, three women 23 at our house with gifts for all of us. For me they brought a doll. I felt such a sense of 24 that I would no longer have to be embarrassed when I returned to school. I wasnt 25 . Somebody had thought 26 of me to bring me a

32、gift.Years later, when I stood in the kitchen of my new house, thinking how I wanted to make my 27 Christmas there special and memorable, I instantly remembered the womens visit. I decided that I wanted to create that same feeling of 28 for as many children as I could possibly reach.So I 29 a plan a

33、nd gathered forty people from my company to help. We gathered about 125 orphans(孤兒) at the Christmas party. For every child, we wrapped colorful packages filled with toys, clothes, and school supplies,each with a childs name. We wanted all of them to know they were 30 . Before I called out their nam

34、es and handed them their gifts, I 31 them that they couldnt open their presents until every child had come forward. Finally the 32 they had been waiting for came as I called out,“One, two, three. Open your presents!”As the children opened their packages, they beamed and their bright smiles 33 up the

35、 room. The 34 in the room was obvious, and it wasnt just about toys. It was a feeling the feeling I knew 35 that Christmas so long ago when the women came to visit. I wasnt forgotten. Somebody thought of me I matter.()21.A.sendingBmakingCreceivingDexchanging()22.A.gotBpreparedCfoundDexpected()23.A.b

36、roke in Bturned upCsettled downDshowed off()24.A.achievement BlossCreliefDjustice()25.A.blamed BforgottenClovedDaffected()26.A.enough BlittleCpoorlyDhighly()27.A.present BrecentCfirstDprevious()28.A.importance BindependenceCstrengthDsafety()29.A.kept up with Bcame up withCcaught up withDput up with(

37、)30.A.fine BnormalChelpfulDspecial()31.A.convinced BguaranteedCremindedDpromised()32.A.chance BgiftCrewardDmoment()33.A.took BlitCburnedDcheered()34.A.atmosphere BsympathyCjoyDcalmness()35.A.from BtillCforDby【語(yǔ)篇解讀】本文講述了作者在有能力時(shí),為因經(jīng)濟(jì)原因不能擁有圣誕禮物的孩子送禮物,從孩子們的笑臉中感受了小時(shí)候收到別人送給貧困的她圣誕禮物時(shí)的快樂(lè)。21C根據(jù)上文可知還是小孩子時(shí)的作者,

38、在圣誕節(jié)來(lái)臨時(shí),應(yīng)該是收到禮物。故選C項(xiàng)。sending“送”;making“制作”;receiving“收到”;exchanging“交換”。22A根據(jù)上下文可知此處表達(dá)的意思是別人問(wèn)作者收到了什么禮物。故選A項(xiàng)。got“得到”;prepared“準(zhǔn)備”;found“發(fā)現(xiàn)”;expected“預(yù)期”。23B根據(jù)上下文可知此處是出現(xiàn)在作者家,給她們圣誕禮物。故選B項(xiàng)。broke in“闖入”;turned up“出現(xiàn)”;settled down“安居”;showed off“炫耀”。24C根據(jù)下文“當(dāng)我回到學(xué)校時(shí),我不會(huì)再感到難堪了”,可以推斷出此處是表示作者解脫了,松了一口氣。故選C項(xiàng)。ac

39、hievement“成就”;loss“損耗”;relief“解除”;justice“正義”。25B結(jié)合上下文可以得知,收到這件禮物使作者感到自己沒(méi)有被忘記。故選B項(xiàng)。blamed“譴責(zé)”;forgotten“忘記”;loved“愛(ài)”;affected“影響”。26A聯(lián)系上下文,首先排除B、C項(xiàng)。think highly of sb.的意思是“對(duì)評(píng)價(jià)很高”。根據(jù)作者前面的心態(tài),此處選擇enough,表示有人關(guān)心自己。故選A項(xiàng)。enough“足夠”;little“極少”;poorly“可憐地”;highly“高度地”。27C聯(lián)系上下文,提到的是“new house”,肯定選擇first,西方人對(duì)于

40、圣誕節(jié)很重視,是一家人團(tuán)圓的日子,所以此處表達(dá)重要性,作者想讓自己在新家過(guò)的第一個(gè)圣誕節(jié)有意義。故選C項(xiàng)。present“現(xiàn)在的”;recent“最近的”;first“第一的”;previous“以前的”。28A根據(jù)第一段中描述那次圣誕節(jié)禮物給作者的感慨,和作者此刻的心情,她認(rèn)為送圣誕節(jié)禮物可以使得到禮物的孩子們感受到(自己的)重要性。故選A項(xiàng)。importance“重要”;independence“獨(dú)立性”;strength“力量”;safety“安全”。29B根據(jù)上一段的內(nèi)容可以推斷,是作者提出了一個(gè)讓自己公司四十個(gè)人來(lái)幫忙的計(jì)劃。故選B項(xiàng)。kept up with“和并駕齊驅(qū)”;came

41、 up with“提出”;caught up with“追上”;put up with“忍受”。30D根據(jù)每個(gè)人都有屬于自己的禮物,而且不是固定的,所以作者的意思是給孩子們啟示:每個(gè)人都是獨(dú)一無(wú)二的。故選D項(xiàng)。fine“好的”;normal“正常的”;helpful“有幫助的”;special“特別的”。31C根據(jù)下文的“One, two, three. Open your presents!”可知,此時(shí)在分發(fā)禮物時(shí),作者提醒每個(gè)人先不要打開(kāi)禮物。故選C項(xiàng)。convinced“使確信”;guaranteed“擔(dān)?!?;reminded“提醒”;promised“答應(yīng)”。32D根據(jù)下文的意思,此處

42、表達(dá)大家等待的拆禮物的時(shí)刻到來(lái)了。故選D項(xiàng)。chance“機(jī)會(huì)”;gift“禮物”;reward“報(bào)酬”;moment“時(shí)刻”。33B根據(jù)句意:他們燦爛的笑容照亮了整個(gè)房間,所以選擇light的過(guò)去式lit。故選B項(xiàng)。took“拿”;lit“照亮”;burned“燃燒”;cheered“歡呼”。34C聯(lián)系上下文,分析四個(gè)選項(xiàng)的意思,此處是表達(dá)歡樂(lè)。故選C項(xiàng)。atmosphere“氣氛”;sympathy“同情”;joy“歡樂(lè)”;calmness“冷靜”。35A根據(jù)句意:我從很久以前的那次圣誕節(jié)上獲得的感覺(jué)。故選A項(xiàng)。from“從”;till“直到”;for“為了”;by“通過(guò)”。第四部分語(yǔ)法填

43、空(15分)Welcome back to the hot topic of studying abroad! Last time, we talked about the general “software”needed to have a 36. (success)studying experience overseas, 37. refers to the ability to understand western culture, and problem solving skills when 38. (face) critical situations, etc.Now,I will

44、 dig deeper into the concept of “software”. Everyone is talking about culture shock nowadays, but you may wonder what it actually 39. (mean). Simply put:culture shock is the difficulty people may experience when being exposed and adjusting to a 40. (remarkable)different new culture. Usually, people

45、often go 41. four distinct phases:the honeymoon phase, the negotiation phase, the adjustment phase and the mastery phase. Culture shock can happen immediately upon your 42. (arrive)in the country.For international students, perhaps the most direct impact of culture shock is the variety of accents,es

46、pecially in multicultural countries 43. the US., Canada or Australia. There are two main reasons: Firstly, these countries have highly diversified groups of residents from different cultural 44. (background). Secondly, there are many international students from all around the world every year studyi

47、ng in these countries, so you shouldnt be surprised 45. (find)all kinds of unfamiliar accents around the university campus.【語(yǔ)篇解讀】留學(xué)成為一個(gè)熱門(mén)話題。但是對(duì)于留學(xué)生所面對(duì)的文化差異你了解多少?36successful考查形容詞。此處是形容詞作定語(yǔ),修飾名詞experience。37which考查關(guān)系代詞。此處引導(dǎo)非限制性定語(yǔ)從句,修飾上文的experience,并在從句中作主語(yǔ),故用which引導(dǎo)。38facing考查現(xiàn)在分詞。此處是省略結(jié)構(gòu),完整句為 “when

48、a person faces critical situations”,是主動(dòng)的,故用現(xiàn)在分詞。39means考查主謂一致。此處的主語(yǔ)是it,表示現(xiàn)在的情況,故填means。40remarkably考查副詞。此處是副詞修飾形容詞different。41through考查介詞。go through意為“經(jīng)歷”。42arrival/arriving考查(動(dòng))名詞。介詞upon后接名詞或動(dòng)名詞作賓語(yǔ)。43like考查介詞。此處意為:像美國(guó)、加拿大和澳大利亞這樣的國(guó)家。44backgrounds考查名詞復(fù)數(shù)。根據(jù)上文的different可知,此處用復(fù)數(shù)形式。45to find考查不定式。此處是不定式作原因狀語(yǔ)。第五部分寫(xiě)作(40分)第一節(jié)單詞拼寫(xiě)(5分)46When everyone else in the class was (集中注意力) on tasks, I could not.47The school has much modern teaching (裝備). And the classrooms are all equipped with new desks.48There was a heated (爭(zhēng)論) about whether he was suitable for the position, and mo

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論