2015年6月英語四級考試真題答案卷一_第1頁
2015年6月英語四級考試真題答案卷一_第2頁
已閱讀5頁,還剩9頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、2015年6月英 語四 級考試真題答案卷 一1. 考點(diǎn):推理判斷答案: A. The woman should go on playing chess.本題的關(guān)鍵在于聽懂反問語氣。 女士說因?yàn)橛州斄似澹?所以打算 放棄。男士沒有正面回應(yīng),而是反問了一句:“Is that any reason to quit 這能算一個(gè)放棄的理由嗎” 言下之意就是不該放棄。 換句話說, 男士就是建議女士繼續(xù)好好繼續(xù)下棋。2. 考點(diǎn):細(xì)節(jié)捕捉。答案: D. Mary probably knows Sallys new address.本題的關(guān)鍵在于聽到最后一句“ Mary should know it. ”男士

2、說自己手邊有一堆 Sally 的信件需要寄給她, 所以需要知道她的地址。 女士說自己很久沒跟 Sally 聯(lián)系了,但是結(jié)尾說了一句:“Mary 應(yīng)該 知道地址?!比绻麤]有聽出結(jié)尾一句的反轉(zhuǎn)含義,本題很容易錯(cuò)選。3. 考點(diǎn):推理判斷答案: B. His notes are not easy to read.本題的關(guān)鍵在于聽懂反義疑問句。 女士想要借筆記, 男士說: “You venever see myhandwriting,have you” “你從沒看過我的筆跡吧”言下之意,就是自己的筆記難以辨認(rèn)。4. 考點(diǎn):推理判斷答案: D. The man had better choose anot

3、her restaurant.本題的關(guān)鍵在于聽懂否定語氣。 男士說我今晚要帶女朋友去新開 的漂亮飯店過生日。 女士說我上周去過, 太讓我失望了。 從 “ratherdisappointing ” 可以聽出女士的強(qiáng)烈否定語氣, 言下之意就是建議 男士不要去這家飯館了。5. 考點(diǎn):推理判斷答案: C. He has been looking forward to spring.本題在于聽懂期待語氣。本題首先聽到女士開頭說的: “冬天終 于結(jié)束了?!焙湍惺拷Y(jié)尾說:“我等了好幾個(gè)月了啊。 ”有所期待才會 愿意等待,顯然是男士希望冬天快點(diǎn)結(jié)束,春天快點(diǎn)到來。6. 考點(diǎn):細(xì)節(jié)捕捉答案: B. The ma

4、n appreciates the woman s help.本題關(guān)鍵在于聽懂感謝語氣。 男士說: “Manythanks for letting me usethem. ”(太感謝你讓我看他們了。 )thank Many thanks 和選 項(xiàng)中的appreciate 為同義詞。7.考點(diǎn):細(xì)節(jié)捕捉答案: B. Go to work on foot.本題的關(guān)鍵在于捕捉否定詞之后被突出的信息。男士提到的“ walk to work ”和選項(xiàng)中的 Go on foot. 為同義表達(dá)。8.細(xì)節(jié)捕捉答案: A. Temporary closing has disturbed the airportso

5、peration.本題考察的是一組明顯的因果關(guān)系, 即什么導(dǎo)致了延誤。 男士提 到今早機(jī)場關(guān)閉了一段時(shí)間了,而且仍然沒恢復(fù)正常?!癱losed for a while ”與選項(xiàng)中的 Temporary closing 構(gòu)成同義替換。長對話,段落聽力,復(fù)合式聽寫原文以及答案解析 -Long conversationConversation 1W: Morning, this is TGC!M: Good morning, Walter Barry here, calling from London.Could I speak to Mr. Grand, pleaseW: Who s callin

6、g, pleaseM: Walter Barry, from London.W: What is it about, please問題是考題M: Well, I understand that your company has a chemical processingplant.(9 題答案回答是答案。 )My owncompanyLCP, Liquid ControlProducts, is a leader in safety from leaks in the field of chemicalprocessing. (9 題答案重復(fù)答案最容易 )I d like to speak t

7、o Mr. Grandto discuss ways in which we could help TGC to protect itself from suchproblems and save money at the same time. 第 10 題答案 ( 男士公司存在的問題 )W: Yes, I see. Well, Mr. Grand is not available just now.M: Can you tell me when I could reach himW: He s very busy for the next few days. Then hell beaway

8、 in New York. So it s difficult to give you a time.M: Could I speak to someone else, perhapsW: Who, in particularM: A colleague, for example 問題是考題W: You are speaking to his personal assistance.回答是答案(11 題答案) I can deal with calls for Mr. Grand.M: Yes, well, could I ring him tomorrow問題是考題W: No, I m so

9、rry, he won t be free tomorrow.Listen, let mesuggestsomething. You send us details of your products and services, togetherwith references from other companies. And then we ll contact you. 回答是答案 (12 題答案 )M: Yes, that s very kind of you. I have your address.M: Barry. Walter Barry, from LCP in London.W

10、: Right, Mr. Barry. We look forward to hearing from you.M: Thank you, goodbye.W: Bye.Q9. What do we learn about the woman s companyQ10. What do we learn about the manQ11. Whats the woman s position in her companyQ12. What does the woman suggest the man do Conversation 2M: Miss Yamada, did you ever t

11、hink that you would findyourself living and working in the western world 題W: No, not really, although I ve always listened to recordings ofgreat orchestras from Europe. 回答是答案 ( 第 13 題答案 )M: So you enjoyed classical music even when you were very youngW: Oh, yes. I was an only child.M: You were born i

12、n 1955, is that rightW: Yes, I began violin lessons at school when I was 6.M: As young as that, did you like itW: Oh, yes, very much.M: Whendid you first play on your own I mean, when did you give yourfirst performance 問題是考題W: I think I was 8No, Nine. I just had my birthday a week before,and my fath

13、er had bought me a new violin. I played a small piece at theschool concert. 回答是答案 (第 14 題答案)M: Did you know then that you would become a professional violinistW: Yes, I think so. I enjoy playing the violin very much, and I didn tmind practicing, sometimes three or four hours a day.M: And when did yo

14、u first come to Europe 問題是考題W: I was very lucky. WhenI was fifteen, I won a scholarship問題是考to a college in Paris. That was for a three-year course.回答是答案 (第 15 題答案)M: How did your parents feel about thatW: I think they were pleased and worried at the same time. It was thechance of a lifetime. But of

15、course I would be thousands of miles fromhome. Anyway, I studied in Paris for three years and then went back toTokyo.Q13. What do we know about the woman before she went to EuropeQ14. What does the woman say about her music experienceQ15. What does the woman say about her study in Paris 點(diǎn)評:今年聽力長對話的選

16、材還是來自于我們熟悉的工作場景的 解決問題和個(gè)人訪談 ; 長對話的邏輯非常清晰,采取問答形式,一人 主導(dǎo)提問,一人主導(dǎo)回答。 如果能夠把握好問題是考題,回答是答案 這一基本原則, 長對話答題應(yīng)該是不難的。 而且選項(xiàng)和原文一遍是原 文重現(xiàn),即聽到什么選什么即可。Q16. What does speaker say about William Shakespeare 答案: B)His personal history is little known.Q17. What does we learn about Shakespeare s father 答案: D)He was a member o

17、f the town council.Q18. Why does the speaker say parts of Shakespeare slife remain a mystery答案: C) Possible sources of clues about him were lostin a fire.Q19Whatis mentioned as a most commondanger when people gotravelling abroad答案: A) Do not expect everyone you meet to be friendly andhelpful.Q20What

18、 is the most important thing to do when you prepare foryour trip abroad答案: B) Have the right documents.Q21Whatdoes the speaker suggest you do whenyou arrive atyour destination答案: B) Use official transport.解析:第二篇短文講的是出國旅游需要準(zhǔn)備的事宜,非常貼 近生活,考生在聽這邊短文的時(shí)候,不僅可以做到聽到,甚至能聽懂 大部分。而此題的答案也非常的明顯除了第 2 小題做了簡單的同意替 換以外,

19、其他的小題直接可以聽到答案。Q22 What did Gerald Ratner decide to do when he took over hisfathers shops答案: C) Sell inexpensive products.Q23 On what occasion did Gerald Ratner explained thesecret of his success答案: A) At a meeting of top British businesspeople.Q24 How did people feel when they leaned of Gerald Ratne

20、rsremarks答案:D) In suited.Q25 What does the story of Gerald Ratner suggest答案: B) There should be a limit to ones sense of humour.點(diǎn)評:短文是聽力選擇題部分最難的 ; 話題難,詞匯難,要聽 懂就更難。但是如果學(xué)會給短文文類之后有重點(diǎn)的去聽錄音,重點(diǎn)就會更突出,答案就更容易捕捉。如最后一篇短文是人物故事類,故事 的主人翁叫: Gerald Ratner ,講了發(fā)生在他身上的故事。既然是故 事就應(yīng)該學(xué)會把握時(shí)間脈絡(luò)。 我相信各位同學(xué)見了老師的分析之后應(yīng) 該非常明顯的看到了原

21、文中的答案一般都緊跟在時(shí)間詞之后。 故事類 的文章喜歡出推斷題,推斷故事想傳遞的道理是什么,而這個(gè)道理其 實(shí)一般出現(xiàn)在首句主旨,就是主旨的改寫而已。復(fù)合式聽寫答案:26. prospering27. decade28. opposite29. sustain30. In simple terms31. establish32. reasonably33. take into account34. misleading35. using up36、 A assets37、K observe38、L origin39、N up-to-dated40、B attend41、G guidelines4

22、2、C aware43、E excellent44、D especially45、O volunteering47. 【題干 】Some people propose laws be made toMcDonalds from attaching toys to its food its food specials forchildren.【答案】K48. 【題干】 Fast-food firms maynot be able to copepressures from food regulation in the near future.【答案】 J49. 【題干】 Burger King

23、will start to sell Seattles coffee toincrease sales.stopwithBest答案】 G50. 【題干】 Somefast-food firm provide healthy food to give theimpression they are helping to tackle the obesity problem.【答案】I51.【題干】During the recession, manycustomers turned to fastfood to save money.【答案】 B52.【題干】 Manypeople eat out

24、 less often to save money intimes of recession.【答案】 D53.【 題 干 】During the recession, Burger Kings promotionalstrategy of offering low-priced items often proved ineffective.【答案】 E54.【題干】 Fast-food restaurants can makea lot of money byselling breakfast.【答案】 H55. 【 題 干 】 Many fast-food companies now ex

25、pect to increasetheir revenue by introducing higher-priced items.【答案】 F56.【題干】 A newly-passed law asks big fast-food chainsto specify the calorie count of what they serve on the menu.【答案】JSection C56、 B It will protect them from sunburn57、 A I is ineffecitive in preventing melanomas58、 D Daily application of sunscreen helps reduce theincidence of melanomas59、 C It is not based on sirect observation of the subjects60、 A A Using both cover

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論