【先鋒設(shè)計(jì)】高考一輪復(fù)習(xí) unit 4學(xué)案 新人教版必修2_第1頁
【先鋒設(shè)計(jì)】高考一輪復(fù)習(xí) unit 4學(xué)案 新人教版必修2_第2頁
【先鋒設(shè)計(jì)】高考一輪復(fù)習(xí) unit 4學(xué)案 新人教版必修2_第3頁
【先鋒設(shè)計(jì)】高考一輪復(fù)習(xí) unit 4學(xué)案 新人教版必修2_第4頁
【先鋒設(shè)計(jì)】高考一輪復(fù)習(xí) unit 4學(xué)案 新人教版必修2_第5頁
已閱讀5頁,還剩3頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、 必修 Unit 4.單詞拼寫1The restaurant is popular with people who _ (賞識) good service and fine wines.答案:appreciate2The school authority _ (做出回應(yīng)) to what happened last night immediately.答案:responded3To support such a big family,you had better find a _ (可靠的) job.答案:secure4We had a _ (激烈的) discussion yesterday

2、.We didn't agree with each other in the meeting.答案:fierce5You will _ (使面臨危險) your health if you work so hard.答案:endanger6China is becoming a _ (有影響力的) country in international affairs.答案:powerful7The doctor reminded us that our health is often _ (影響) by many factors.答案:affected8There were four o

3、r five boxes _ (容納) toys and books.答案:containing9We _ (雇用) her as an adviser.答案:employed10Did you report the _ (遺失) of your jewellry to the police?答案:loss.完成句子1When did the club _ _ _?這個俱樂部是什么時候成立的?答案:come into being2The government is doing its best to _ those rare animals _ being hunted.政府正在盡力保護(hù)那些稀

4、有動物免于被獵殺。答案:protect;from3We had warned him of the possible danger,but he didn't _ _ _ it.我們已經(jīng)警告他可能的危險了,但他不注意。答案:pay attention to4Many old customs are gradually _ _.許多舊習(xí)俗在逐漸消失。答案:dying out5The bridge is out of repair for years and is _ _ _ collapsing now.這座橋年久失修,快要塌了。答案:in danger of.單項(xiàng)選擇1(2012

5、83;重慶模擬)In my opinion,our school nowadays is much more powerful than _.Athat used to beBit is used toCit was used to Dit used to be解析:used to表示“過去常?!保覀儗W(xué)?,F(xiàn)在比過去更強(qiáng)大了。be used to表示“習(xí)慣于”或“被用于”。答案:D2These seats are _ for special guests.Arestricted BresembledCresisted Dreserved解析:句意:這些座位是為貴客預(yù)訂的。restrict“限制

6、,限定”;resemble“與相似”;resist“阻止”,均不合題意。reserve“預(yù)訂,保留”,故選D。答案:D3Use the umbrella to _ yourself from the rain.Aprevent BprotectCdefend Dprotection解析:考查動詞辨析。protect sb.from sth.“保護(hù)某人免遭(傷害)”,符合句意。prevent sb.from doing sth.“防止某人干某事”;defend“保衛(wèi),防護(hù),防守(含有采取措施抵制進(jìn)攻的意思。)”答案:B4(2012·蘭州調(diào)研)What makes us satisfie

7、d is that the car _ well to the controls.Aresponds BcorrespondsCreplies Dreflects解析:句意:讓我們滿意的是這輛汽車操縱自如。respond在此處表示“對起作用”,符合語境,故選A。答案:A5(2011·太原一模)Much _ by the story of him,I am determined to be a volunteer worker.Aaffected BaffectingCeffected Dadmired解析:考查動詞辨析。affect“使感動,激起(悲傷、憤怒、愛等情緒)”;effec

8、t作動詞時意為“實(shí)現(xiàn)”;admire“欽佩,羨慕”。根據(jù)題意“被他的故事深深的感動,我決定做一名志愿工人”可判斷affect符合語境。又因?yàn)榇颂帪樵驙钫Z,且為被動,故選A。答案:A6The kind­hearted lady is popular with her neighbours,right?Yes,she is ready to help others without expecting anything _.Ain store Bin returnCin charge Din turn解析:in store“儲存著,預(yù)備著”;in return“作為回報(bào)”;in char

9、ge“負(fù)責(zé)”;in turn“輪流,交替”。根據(jù)句意判斷應(yīng)選B項(xiàng),表示“不期待任何回報(bào)”。答案:B7(2012·泉州模擬)Great attention must be paid _ welfare,especially in the poor area.Adevelop Bto developCto developing Ddeveloping解析:句意:必須特別注意發(fā)展福利事業(yè),特別是在貧困地區(qū)。pay attention to n/doing sth.注意某事/干某事,to為介詞,此題考查其被動用法。答案:C8It is said that this old building

10、has _ for more than three hundred years.Aexisted BappearedCbeen built Dcome into being解析:句意:據(jù)說這座古老的建筑有三百多年的歷史了。exist“存在”,與句意相符。答案:A9The young woman got to the cinema two hours ahead of time _ she could get a good position.Aso that Bin caseCin order Dnow that解析:so that引導(dǎo)目的狀語從句,多與情態(tài)動詞連用。in case“倘若;萬一”

11、,表假設(shè);in order that可引導(dǎo)目的狀語從句,但in order不可;now that“既然”,引導(dǎo)條件狀語從句。根據(jù)題意應(yīng)選A項(xiàng)。答案:A10(2012·濟(jì)南模擬)Children won't work hard if they feel _ about everything in their daily life.Aconfident BsureCsecure Dworried解析:考查形容詞詞義辨析。confident“有信心的,自信的”;sure“確信的,有把握的”;secure“安全的,無憂無慮的”;worried“擔(dān)憂的”。句意:孩子們?nèi)绻械剿麄兊纳?/p>

12、是無憂無慮的,他們就不會去努力學(xué)習(xí)。答案:C11(2011·長沙月考)This package _ a number of letters in great disorder.Aincludes BcontainsCconsists Dcovers解析:句意:這個包裹裝著許多雜亂無序的信件。include“包括在內(nèi)”,強(qiáng)調(diào)范圍;contain“盛著,裝著”;consist“組成”;cover“覆蓋,涉及”。答案:B12(2012·蘭州模擬)In the struggle for life,the species which had not been successful d

13、ied _.Aout B不填Cdown Daway解析:die out“滅絕”;die指個體的死亡;die down“減弱,逐漸平息”;die away“漸漸消失”。句意:在生存競爭中,沒有成功的物種就滅絕了。故A項(xiàng)切題。答案:A13The thief escaped from prison and passed the days _ discovery.Ain favour of Bin fear ofCon account of Dat the mercy of解析:句意:這個小偷逃出監(jiān)獄,每天提心吊膽地過日子。in fear of“為提心吊膽”;in favour of“贊同”;on a

14、ccount of“由于”;at the mercy of“受支配”。答案:B14(2012·北京模擬)We've just moved into a bigger house and there's a lot to do.Let's _ it.Akeep up with Bdo away withCget down to Dlook forward to解析:句意:我們剛搬進(jìn)一座大點(diǎn)兒的房子里,有很多事情要做。咱們趕快著手去做吧。keep up with“跟上,不落后”;do away with“廢除,消滅,去掉”;get down to“開始認(rèn)真處理,對

15、待”;look forward to“期望,盼望”。故選C項(xiàng)。答案:C15Some experts think that strict restrictions from the government may _ some people from buying houses for the purpose of profits.Adiscourage BdecreaseCdisturb Ddisgust解析:考查動詞辨析。句意:有些專家認(rèn)為政府的嚴(yán)格限制措施可能會打消一部分人購房謀利的想法。discourage sb.from doing sth.“打消某人做某事的念頭”;decrease“減

16、少”;disturb“打擾”;disgust“使厭惡,使作嘔”。答案:A.閱讀理解If you were to walk up to Arthur Bonner and say,“Hey,Butterfly Man,”his face would break into a smile.The title suits him.And he loves it.Arthur Bonner works with the Palos Verdes blue butterfly,once thought to have died out. Today the butterfly is coming bac

17、k thanks to him.But years ago if you'd told him this was what he'd be doing someday,he would have laughed,“You're crazy.”As a boy,he used to be “a little tough guy on the streets”At age thirteen,he was caught by police stealing.At eighteen,he landed in prison for shooting a man.“I knew i

18、t had hurt my mom,”Bonner said after he got out of prison.“So I told myself I would not put my mom through that pain again.”O(jiān)ne day he met Professor Mattoni,who was working to rebuild the habitat for an endangered butterfly called El Segundo blue.“I saw the sign Butterfly Habitat and asked,How can y

19、ou have a habitat when the butterflies can just fly away?”Bonner recalls,“Dr.Mattoni laughed and handed me a magnifying glass (放大鏡),Look at the leaves.I could see all these caterpillars (蝴蝶的幼蟲) on the plant. Dr.Mattoni explained,Without the plant,there are no butterflies.”Weeks later,Bonner received

20、 a call from Dr.Mattoni,who told him there was a butterfly that needed help.That was how he met the Palos Verdes blue.Since then he's been working for four years to help bring the butterfly back.He grows astragals,the only plant the butterfly eats.He collects butterflies and brings them into a l

21、ab to lay eggs.Then he puts new butterflies into the habitat.The butterfly's population,once almost zero,is now up to 900.For their work,Bonner and Dr.Mattoni received lots of awards.But for Bonner,he earned something more:he turned his life around.For six years now Bonner has kept his promise t

22、o stay out of prison.While he's bringing back the Palos Verdes blue,the butterfly has helped bring him back,too.解題導(dǎo)語本文主要講述了一個叫阿瑟的人通過養(yǎng)蝴蝶既拯救了蝴蝶,又拯救了自己的故事。1When he was young,Arthur Bonner _.Abroke the law and ended up in prisonBwas fond of shooting and hurt his momCoften offered necessary help to o

23、ther peopleDoften caught butterflies and took them home解析:細(xì)節(jié)理解題。文中第二段最后兩句提到阿瑟曾因盜竊,用槍傷人等原因入獄。答案:A2Bonner came to know the Palos Verdes blue after he _.Afound the butterfly had died outBwon many prizes from his professorCmet Dr.Mattoni,a professorDcollected butterflies and put them into a lab解析:細(xì)節(jié)理解題。

24、根據(jù)第四、五段及第六段的第一、二句可知,與教授初次交流幾周后,阿瑟接到了教授的電話,說有一種蝴蝶需要阿瑟的幫助,這就是他遇到這種蝴蝶的過程。答案:C3From the last sentence of the text,we learn that raising butterflies has _.Amade Bonner famousBchanged Bonner's lifeCbrought Bonner wealthDenriched Bonner's knowledge解析:推理判斷題。根據(jù)文章最后兩段可知,阿瑟自此遵守了諾言再也沒有入獄,并且在工作上得了很多獎,因此說蝴蝶改變了他的命運(yùn),故答案選B。答案:B.書面表達(dá)你校正在舉辦英語周活動,你準(zhǔn)備參加以“Sharing”為主題的英語演講比賽。請你結(jié)合一個事例,寫一篇演講稿,談?wù)劇癝haring”的作用。演講稿應(yīng)包含下列要點(diǎn):1有關(guān)“Sharing”的一個事例:時間、人物、過程、影響等;2你的感悟。注意:詞數(shù)100120;演講稿的開頭與結(jié)尾已給出,不計(jì)入總詞數(shù)。Good morning,everybody!It

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評論

0/150

提交評論