[大學英語考試復(fù)習資料]專升本英語模擬251_第1頁
[大學英語考試復(fù)習資料]專升本英語模擬251_第2頁
[大學英語考試復(fù)習資料]專升本英語模擬251_第3頁
[大學英語考試復(fù)習資料]專升本英語模擬251_第4頁
[大學英語考試復(fù)習資料]專升本英語模擬251_第5頁
已閱讀5頁,還剩29頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、大學英語考試復(fù)習資料專升本英語模擬251大學英語考試復(fù)習資料專升本英語模擬251專升本英語模擬251 Phonetics Directions: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark

2、 your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet. 問題:1.A.birthdayB.birthplaceC.briefD.break答案:C選項C畫線部分讀i,其他選項畫線部分讀ei。問題:2.A.chewB.chooseC.excludeD.pull答案:D選項D畫線部分讀u,其他選項畫線部分讀u:。問題:3.A.disappearB.earC.fearD.pear答案:D選項D畫線部分讀,其他選項畫線部分讀。問題:4.A.rankB.randomC.rangeD.rent答案:A選項A畫線部分讀

3、,其他選項畫線部分讀n。問題:5.A.researchB.resembleC.resignD.resist答案:A選項A畫線部分讀s,其他選項畫線部分讀z。 Vocabulary and Structure Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the cor

4、responding letter on the Answer Sheet. 問題:1. I spoke to several people at the cocktail party. Was John _ one with the red hair?A.(blank)B.aC.anD.the答案:D考查冠詞。不定冠詞a或an通常泛指某一個或一類事物。The通常指特定的事物。這里“紅頭發(fā)的那一位”是特指,所以選項D是正確的。問題:2. When I had a problem she listened to me and suggested solutions. She was really

5、 _.A.promisingB.shockingC.understandingD.serious答案:C考查形容詞辨析。Promising有前途的,shocking令人震驚的,understanding善解人意的,serious嚴肅的。樂于傾聽別人并樂于幫助別人的人應(yīng)是善解人意的。選項C是正確的。問題:3. After all this time youd think hed have forgotten, _?A.should youB.wouldnt youC.dont youD.do you答案:B考查反義疑問句。原句應(yīng)是:you would think he had have forg

6、otten.反義疑問句的規(guī)則是陳述部分是肯定式,疑問部分應(yīng)是否定式。Would think表示推測,疑問部分也應(yīng)選擇would。選項B是正確的。問題:4. I think I have persuaded Jenny to come _ to our point of view.A.inB.aroundC.overD.along with答案:B考查詞組。Come in參與,come around接受,come over順便來訪,come along with隨同。此處表示經(jīng)過勸說而接受別人的意見。選項B是正確的。問題:5. After _ you have told me I think y

7、ou should see a doctor.A.thatB.whatC.whichD.if答案:B考查從句。介詞后的賓語從句,如果以連接代詞為首,并且該代詞在從句中起賓語作用,通常不用that或if。What指所做的事=the thing which,which指某一事物。指代“所說的話”,應(yīng)用what。選項B是正確的。問題:6. We saw many mountains _ with snow.A.coveredB.coverC.coveringD.covers答案:A考查動詞分詞。山被雪覆蓋,應(yīng)用被動態(tài)。動詞的過去分詞表示被動和完成,現(xiàn)在分詞表示主動和進行。這里的動詞的過去分詞后接介詞

8、短語構(gòu)成了分詞短語,修飾“山”。選項A是正確的。問題:7. Ive been suffering _ a bad cold all week.A.inB.byC.forD.from答案:D考查動詞與介詞的搭配。Suffer in遭受,suffer for因遭受惡果、為受苦,suffer from患病,受苦,suffer不與by搭配。題意是指患病,選項D是正確的。問題:8. I _ this book by this time tomorrow.A.will readB.has readC.will have readD.would read答案:C考查時態(tài)。將來的某個時間完成某事,應(yīng)用將來完成

9、時will have done。Will have read將已經(jīng)讀完,選項C是正確的。問題:9. They kept me _ for more than an hour.A.waitsB.waitC.waitedD.waiting答案:D考查非謂語動詞。Keep sb. doing讓某人一直做某事。選項D是正確的。問題:10. What _ you do if you were me?A.doB.didC.wouldD.can答案:C考查條件句的虛擬語氣。與現(xiàn)在事實相反的條件句用過去時。主句用would,if條件從句中的系動詞用were。你不可能是我,與現(xiàn)在事實相反,所以,選項C是正確的。

10、問題:11. You had better not _ there alone.A.goB.goingC.to goD.went答案:A考查固定詞組。Had better do sth. 最好做某事。選項A是正確的。問題:12. It is often easier to make plans than to _ them out.A.putB.carryC.takeD.practice答案:B考查動詞詞組。Put out生產(chǎn)、熄滅,carry out執(zhí)行、完成,take out取出、扣除,practice不與out搭配。Make plans計劃。計劃容易,執(zhí)行計劃難。選項B是正確的。問題:1

11、3. How can he do so much work? He _ stay late at the office every evening and take work home at weekends.A.needB.canC.mightD.must答案:D考查情態(tài)動詞。他能干那么多活兒,一定加班來著。表示很強的肯定推測。Need表示需要,與原句內(nèi)容不符;can表示能夠、能力,比較弱的可能;might表示較弱的可能;must表示較強的肯定。選項D是正確的。問題:14. We havent heard _ news of him since he left the company.A.m

12、anyB.a lotC.muchD.a few答案:C考查不可數(shù)名詞。News消息、新聞,是不可數(shù)名詞,表示數(shù)量多時應(yīng)用much或a lot of。A lot后不能直接跟名詞。選項C是正確的。問題:15. That Shakespeare was one of the most talented writers _ an understatement to those who are really familiar with the field of literature.A.isB.areC.wasD.were答案:A考查主謂一致性。That引導(dǎo)的是主語從句,應(yīng)被看做是一個單個的整體,因此,

13、謂語動詞應(yīng)用單數(shù)。整句敘述的是常理,應(yīng)用一般現(xiàn)在時。選項A是正確的。 Cloze Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet. Thousands of years 1 humans began the proce

14、ss of domesticating the dog and shaping what being a dog really means. Through careful selection and breeding, an astonishing variety of dog breeds 2 been created. Desirable traits have been selected for in various breeds that are of a benefit 3 humans. There are some traits, however, that quickly b

15、ecome undesirable when expressed too frequently. Barking is a(an) 4 of a natural behavior that is encouraged in terms of guarding behavior, but becomes a problem when the behavior is produced in excess. A recent health insurance investigation revealed 5 the sound of a continually barking dog was cit

16、ed as the most disruptive and stress inducing 6 for humans. Barking, in addition to whining, howling and growling, is a dogs 7 means of communication. Barking is characterized by a series of short, sharp sounds, that tend to vary 8 in tone or pitch. A dogs bark 9 signify territorial protection, exer

17、tion of dominance, or expression of some need. 10 , barking is a means of communication triggered by a state of excitement. Being a natural trait, barking is not considered a behavioral problem, 11 it is produced in excess. The key to solving the problem of excess barking in your dog begins with an

18、understanding of what is causing 12 behavior. Once you have determined a cause, 13 have a greater chance of choosing the most effective solution (e.g., more exercise) or behavioral modification. Modifying such an instinctive and natural behavior 14 barking can be difficult, and may require considera

19、ble patience, time, and hard work. 15 , however, are possible, and worth the effort. 1.A.sinceB.beforeC.agoD.later答案:CSince從以來,before.以前,ago.以前,late.以后。這里是考查before和ago的區(qū)別。二者都表示以前,before和過去完成時連用,表示從過去起的若干時間以前。Ago與過去時連用,表示從現(xiàn)在起的若干時間以前。根據(jù)文章含義,從現(xiàn)在起的數(shù)千年以前,時態(tài)是過去時,選項C是正確的。2.A.haveB.areC.willD.were答案:A經(jīng)過精心挑選

20、和繁殖,令人震驚的不同種類的狗產(chǎn)生了。這里應(yīng)用現(xiàn)在完成時。選項A是正確的。3.A.forB.atC.toD.in答案:CA benefit to給帶來好處,為固定詞組。選項C是正確的。4.A.subjectB.methodC.modelD.example答案:DSubject科目、原因,method方法,model模式,example例子、警告。根據(jù)這句話的前半句:吠是一種自然的防御行為,是警告??梢源_定應(yīng)選擇有警告含義的詞。選項D是正確的。5.A.whenB.whichC.whoseD.that答案:D這里是一個賓語從句。Which通常是不能單獨引導(dǎo)賓語從句的。When表示時間,whose表

21、示誰的,都與文章內(nèi)容不符。That引導(dǎo)調(diào)查所發(fā)現(xiàn)的問題。選項D是正確的。6.A.songsB.noiseC.guardD.encouragement答案:B根據(jù)文章,調(diào)查結(jié)果表明,持續(xù)的狗叫被認作是對人類最具有破壞性的。叫聲所產(chǎn)生的應(yīng)該是噪音。選項B是正確的。7.A.powerfulB.naturalC.friendlyD.hostile答案:B吠肯定是狗生來具有的交流方式。選項B是正確的。8.A.littleB.lessC.muchD.more答案:A狗的叫聲在音調(diào)和語氣上有不同。其變化應(yīng)該是微小的,否則就很容易被識別了。選項A是正確的。9.A.wouldB.mustC.canD.needs

22、答案:C狗的叫聲能夠起到某些作用。這里指能力,本身具有的能力。選項C是正確的。10.A.FortunatelyB.TypicallyC.SometimesD.Probably答案:BFortunately幸運地,Typically典型地、通常,Sometimes有時,Probably可能。根據(jù)引號內(nèi)的意思:狗叫是由一種興奮狀態(tài)引起的。這應(yīng)該是通常的現(xiàn)象。所以,選項B是正確的。11.A.so thatB.whenC.becauseD.until答案:D這里考查的是not.until(不除非)的句型。既然是自然的特征,吠應(yīng)該不算是行為問題,除非過分了。選項D是正確的。12.A.itsB.thisC

23、.suchD.bad答案:B前面提到過度的狗叫,這里應(yīng)指這種過度吠的行為。選項B是正確的。13.A.youB.oneC.dogsD.we答案:A前面主語是you,根據(jù)句意,后面應(yīng)是同樣的主語:一旦你找到了原因,你就有機會。選項A是正確的。14.A.likeB.similarC.seemsD.as答案:DLike相像,similar近似,seems似乎,as比如。文章的意思是:比如狗叫。選項D是正確的。15.A.BarkingB.ProblemsC.SolutionsD.Hard working答案:C根據(jù)文章,過度狗叫的問題不容易解決,但辦法總是有的,值得為之努力。選項C是正確的。 Readi

24、ng Comprehension Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. Passage One People need to

25、be active to be healthy. Our modern lifestyle and all the conveniences weve become used to have made us keep a long time sitting, such as sitting around in front of the TV or the computer, riding in the ear for even a short trip to the store and using elevators instead of stairs. Thats dangerous for

26、 our health. Physical inactivity is as dangerous to our health as smoking! Add up your activities during the day in periods of at least 10 minutes each. Start slowly.and build up. If youre already doing some light activities move up to more moderate ones. A little is good, but more is better if you

27、want to achieve health benefits. Scientists say accumulate 60 minutes of physical activity every day to stay healthy or improve your health. Time needed depends on effortas you progress to moderate activities, you can cut down to thirty minutes, four days a week. Physical activity doesnt have to be

28、very hard to improve your health. This goal can be reached by building physical activities into your daily routine. Just add up in periods of at least ten minutes each throughout the day. After three months of regular physical activity, you will notice a differencepeople often say getting started is

29、 the hardest part. 1. Nowadays people _.A.are less active than in the pastB.are more active than in the pastC.are as active as they used to beD.are as inactive as they used to be答案:A這篇文章講的是如何通過運動增強體質(zhì)。第一段中提到weve become used to.我們已經(jīng)適應(yīng)了,表明以前不是這樣的。后面又列舉不活動的行為,諸如看電視、開車、玩電腦等,都是坐著的。選項A是正確的。2. Time needed f

30、or physical activity depends on _.A.healthB.effortC.moneyD.creation答案:B第三段中指出:科學家認為每天共計60分鐘的鍛煉時間是合適的,但是所需時間基于你自己,你可以把時間縮短至半小時。選項B是正確的。3. You can improve your health _.A.relaxing and keeping coolB.spending longer hours in activitiesC.eating less and less during short periods of timeD.integrating phys

31、ical activity into your timetable答案:D第四段。改善健康不必要進行很劇烈的運動,它是長期的,有計劃的。應(yīng)把鍛煉記入時間表中,過一段時間后檢查其效果。選項D是正確的。4. People say that _.A.they do not have time for physical activityB.getting started into physical activity is not so difficultC.getting started into physical activity is the most difficult partD.they p

32、refer keeping the present situation to doing any activities答案:C此題目可定位于最后一句話。開始是很難的。選項C是正確的。Passage Two Many children do not go to school either because their parents want them at home as carers for siblings, or simply because their parents cannot be bothered to send them. Thousands more are not regi

33、stered at any school at all, because of their families unstable lives. Underlying this dreadful situation there are two central truths. First of all, the problem of children not going to school often has more to do with their parents than with the children themselves. Secondly, once children go to s

34、chool, we need to make sure that the experience is a positive one so that they want to keep on going. In Britain, the Ministry of Education has introduced a complex package of sticks and carrots to persuade schools to bring truants (children who do not go to school when they should) and excluded chi

35、ldren back into the classroom. It is paying grants so that a thousand schools can set up special units to help these children. Schools receive the grant if they bring a target number of children back to school; if they do not meet the target, the grant is withdrawn. Parents are the subject of this c

36、ampaign, too: the Home Office has introduced fines for parents who fail to send their children to school, and has given the police power to pick up truants on the streets. 1. According to the text, there are thousands of children who _.A.live in stable familiesB.walk around on the streetsC.are not r

37、egistered at any schoolD.stay at home doing the housework答案:C這篇文章講的是如何讓逃學或輟學的孩子返回課堂。第一段中說明兒童不上學的原因:不穩(wěn)定的家庭生活。選項C是正確的。2. Part of the problem that children do not go to school is that _.A.police to pick up truants on the streets are not enoughB.these children think education is a waste of timeC.the num

38、ber of stable families is not big enoughD.Government doesnt pay enough for childrens education答案:B第二段。兒童不念書這個現(xiàn)象取決于兩個問題。一是他們的家長,正如第一段提到的,家長并沒有把送孩子上學當回事。二是我們不能保障孩子們會認為上學的確是值得去體驗的經(jīng)歷,隱含的意思是上學對他們來說沒有什么價值。選項B是正確的。3. The Ministry of Education will take away a schools grant if _.A.they meet their targetsB.c

39、hildren escape from schoolC.they do not reach their objectivesD.they failed to persuaded truants parents答案:C第三段。英國的教育部采用獎罰政策促使更多的兒童返回學校。Sticks and carrots有獎有罰、軟硬兼施。其政策規(guī)定,如果學校能夠使一定數(shù)量的學生返回學校,這個學校會得到一筆撥款;如果返校學生的數(shù)量沒有達到規(guī)定的數(shù)額,撥款取消。選項C是正確的。4. The Home Office _.A.will punish parents who fail to send their c

40、hildren to schoolB.will give money to parents to send children to schoolC.has given powers to the police to pick up parentsD.persuaded children not to escape from school答案:A第三段。內(nèi)政部公布一項政策對不送孩子上學的家長進行罰款;給警察權(quán)力,可以在街上抓逃學的孩子。選項A是正確的。Passage Three We show an amazing tolerance for a form of pollution that i

41、s a growing problem: noise. Airplane traffic is increasing by five percent a year. Urban noise is doubling every ten years. By air, land and sea, we are facing an onslaught of noise that is threatening our ability to live in this world. We have granted ourselves the right to make noise. But what abo

42、ut our responsibilities? Have we developed a sense of acoustic responsibility? The evidence suggests that we have not. Many people seem to believe they have an unlimited right to make noise with cars and motorbikes, and with loud music at home and in the street. In some countries measures have been

43、taken to force people to make less noise. In Britain, for example, a law has been passed preventing people from disturbing their neighbors with music at night. It is widely accepted that we should deal with our rubbish in a responsible way. Noise is in reality a particularly insidious (潛在的) form of

44、rubbish. It destroys community life, pursues us into our homes, keeps us from sleeping and is the cause of many stress-related illnesses, as well as hearing loss. Our acoustic environment belongs to all of us. Everyone has the right to use it, but no one has the right to abuse it. Lets start using i

45、t responsibly. 1. The level of noise produced in cities and towns _.A.is four times higher every ten yearsB.is four times lower every two yearsC.is twice as high now than ten years agoD.is twice as high now than two years ago答案:C這篇文章講的是噪音與責任。第一段中提到城市的噪音每10年增加一倍。實際上就是現(xiàn)在的噪音是10年前的兩倍。選項C是正確的。2. The righ

46、t to make noise _.A.is often questionedB.is particularly insidiousC.should be completely forbiddenD.should be accompanied by a sense of responsibility答案:D第二段。作者以問話的形式提出制造噪音的權(quán)利和責任感之間的關(guān)系,實際上是在說在制造噪音的同時應(yīng)該伴隨有責任感。選項D是正確的。3. Many people _.A.think that they have the right to use noisy motorcycles or carsB.

47、think that cars and motorcycles are disturbingC.feel responsible for their noiseD.feel guilty for making loud noise答案:A第三段。接上段的問話,我們?nèi)钡氖秦熑胃?。許多人都認為制造噪音可以是無限的,可以隨便使用汽車、摩托車。選項A是正確的。4. The author points out that _.A.noise cannot be prevented at allB.people do not feel responsible for their rubbishC.noise

48、 and garbage are problems that disturb us at homeD.we should accept our responsibility for noise as we do for rubbish答案:D第四段。作者說,處理垃圾的責任已被廣泛接受。但事實上,噪音是無形的垃圾形式。所以,我們對待噪音應(yīng)像對待垃圾一樣。選項D是正確的。Passage Four The majority of people in Scotland are in favor breaking away from the rest of the UK and becoming ind

49、ependent, according to a poll taken just before the 300th anniversary of the Act of Union, which united Scotland and England. A pair of Acts of Parliament, passed in 1706 and 1707 that came into effect on May 1, 1707, created Great Britain. The parliaments of both countries were dissolved, and repla

50、ced by a new Parliament of Great Britain in Westminster, London. The poll showed support for independence for Scotland is running at 51%. This is the first time since 1998 that support for separation has passed 50%, and the first time since devolution gave power to the country in 1999. Six months be

51、fore elections for the Scottish Parliament, these poll results come as good news to the Scottish Nationalist Party, who are hoping to make progress against Labor and further the cause of an independent Scotland. Many people have become disillusioned with devolution, and believe that the Scottish Par

52、liament has failed to deliver what they had hoped it would; only a tenth has no opinion. In fact, only 39% of those polled want to keep things as they are. 1. Scotland and England _.A.were united by warB.have always been unitedC.want to break up the unionD.have been united for a long time答案:D這篇文章講的是

53、蘇格蘭獨立的問題。第一段告訴我們英格蘭和蘇格蘭已經(jīng)合并300年了。所以,選項D是正確的。2. People who want independence for Scotland _.A.are in the minorityB.are the vast majorityC.are the slight majorityD.have decreased in number since devolution答案:C第三段。51%的人支持蘇格蘭獨立,半數(shù)是50%,所以只超過了一點點(slight)。選項C是正確的。3. Many peoples opinions of devolution _.A.

54、make progress against LaborB.have gone downC.have gone upD.are the same答案:B第四段中描寫人們態(tài)度時用了disillusion(破滅)一詞。許多人都對地方自治失去了幻想。選項B是正確的。4. The best title for this passage could be _.A.The Poll in ScotlandB.Two Acts of ParliamentC.England and ScotlandD.Scottish Independence答案:D這篇文章通過民意調(diào)查的結(jié)果敘述了蘇格蘭的獨立進程。選項D是正

55、確的。Passage Five Twelve years ago, oceanographer Captain Charles Moore was skippering his yacht the Alguita in the North Pacific. He sailed into a mass of floating plastic rubbish which took him and his crew a week to cross. This floating rubbish dump is now called the Great Pacific Garbage Patch and

56、 doubles the size of the USA. The United Nations says there are now 18,000 pieces of plastic in every square kilometre of sea everywhere in the world. A walk along any beach will give you some idea of the seriousness of plastic pollution. The trouble is, when we throw out plastic with the trash, the plastic doesnt go away. Plastic does not

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論