2020-2021中考英語(yǔ)英語(yǔ)閱讀理解(及答案)_第1頁(yè)
2020-2021中考英語(yǔ)英語(yǔ)閱讀理解(及答案)_第2頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩15頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶(hù)提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、2020-2021 中考英語(yǔ)英語(yǔ)閱讀理解(及答案)一、英語(yǔ)閱讀理解專(zhuān)項(xiàng)練習(xí)試卷1 根據(jù)短文內(nèi)容,選擇正確答案。CI arrived at my mothers home for our Saturday family dinner. The smells of food flew over from thekitche n. My mother was pulli ng out quilt after quilt from the boxes, proudly show ing me their beauties.I knew they were all made herself. She w

2、as prepari ng for a quilt show on TV. When we bega n to foldand put them back into the boxes, I no ticed someth ing at the bottom of one box. I pulled it out.Whats this? I asked.Oh? Mom said, Thats Mamas quilt.I spread the quilt. It looked as if a group of school children had made the pieces togethe

3、r. Grandmother made this? I asked in surprise. My gran dmother was a master at making quilts. This certainly did nt look like any of the quilts she had made.Yes, right before she died. I brought it home with me last year and made some cha nges, Mom said,Im still working on it. See, this is what Ive

4、done so far.I looked at it more closely. She had made a line straight. At the cen ter of the quilt, she had stitched apiece of cloth with these words: My mother made many quilts. She did nt get all li nes straight. But Ithink this is beautiful. I want to see it finished. Her last quilt.Oh, this is s

5、o nice, Mom. I said. I was sure now that by complet ing my gra ndmothers quilt, mymother was honoring her own mother. I realized that I held in my hands a family treasure. It started withthe loving hands of one woman, and continued with the loving hands of another.(1)_ When the writer got home, his

6、mother.A. was cook ing dinnerB. was prepari ng for a quilt showC. was watchi ng TVD. was cha nging her mamas quilt(2)How did the writers mother deal with her mamas last quilt?A. She took it to a TV show.B. She brought it home and made some cha nges.C. She gave it to her daughter as a family treasure

7、.D. She made some cha nges with a group of childre n.(3)_The word stitched in thesixth paragraph probably means_ in Chinese.A.畫(huà)出B 剪開(kāi)(寫(xiě)下縫上(4)Which of the following is TRUE according to the passage?A. The writer wan ted to know what their family treasure was.B. The writers mother wan ted to lear n how

8、 to make a beautiful quilt.C. The writers mother wan ted to honor her own mama by fini shi ng the quilt.D. The writers mother wan ted to take her mamas quilts to the show.【答案】(1) B(2) B(3) D(4) C【解析】【分析】本文通過(guò)母親的被子描寫(xiě)子女對(duì)母愛(ài)的緬懷和傳承。細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第一段My mother was pulli ng out quilt after quilt from the boxes, pro

9、udlyshow ing me their beauties. I knew they were all made herself. She was prepari ng for a quilt show on TV可知媽媽把所有的被子都拿出來(lái)要參加一個(gè)電視上的被子展覽。故選B。細(xì)節(jié)理解。 根據(jù)第五段 Yes, right before she died. I brought it home with me last year and made somecha nges,可知是在作者的外祖母去世前做的,作者的母親去年把它拿回家進(jìn)行 了修改。故選 B。詞義猜測(cè)。根據(jù)句意:在被子的中心,她一塊有字

10、的布。故選 D。纟田節(jié)理解。根據(jù)最后一段 I was sure now that by completing my grandmothers quilt, mymother was honoring her own mother 可知作者的母親通過(guò)完成她媽媽的被子以紀(jì)念她。故 選 C?!军c(diǎn)評(píng)】這是一篇記敘文,快速瀏覽文章,弄清作者寫(xiě)作的意圖。答題時(shí)注意問(wèn)題中的關(guān) 鍵詞在文章中的準(zhǔn)確定位,根據(jù)關(guān)鍵詞查找信息,切忌主觀臆斷,憑感覺(jué)做題2 閱讀下列材料,從每題所給的A、B、C、D 四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。In the park, you see a group of people, all look

11、 ing up at the sky. Without thinking about it, you lookupwards, too. Why? In the concert, some one begi ns to clap and sudde nly the whole room joi ns in.You do, too. Why?Sometimes we feel we are act ing correctly whe n we do the same as others. The more people followan idea, the better or truer we

12、think the idea is. Its the social proof (社會(huì)認(rèn)同感 )thatworks.The scie ntist Asch carried out an experime nt. It shows how social proof can in flue nce us. In a room,a man is show n Line 1, and n ext to it are three lines (A, B, C). A is Ion ger, C is shorter and B is aslong as Line 1. He must tell whic

13、h of the three lines is as long as Line 1. When the man is alone, he givesthe correct answer B. Then, five other men enter the room, and each of them gives the answer C as theywere told to. Now the man changes his idea and gives the answer C. Asch got the same result manytimes among different subjec

14、ts ( 實(shí)驗(yàn)對(duì)象).Why do we act like this? Well, in the past, followi ng others was a way to keep from dan ger. Supposethat 5000 years ago you were hunting ( 打獵)with friends. Suddenly, they all ran away. What would youhave done? Would you have stayed? No, you would have run, too. We are desce ndants (后代)of

15、 thosewho copied others action .It is_so deeply pla nted in our mind that we still use it now.Social proof has special power. The advertis ing in dustry, for example, ofte n makes use of it. So becapful whe never a compa ny says its product is the most popular.(1) At the beginning of the passage, th

16、e writer leads in the topic by_.A. telli ng a story B. givi ng examples C. an sweri ng questi onsD. show ing a map(2) According to Paragraph 3, the experiment by Asch shows_ .A. followi ng others is always rightB. social proof may cha nge peoples ideasC. its difficult to carry out the experime nt D.

17、 people can study better if they are alone(3) The underlined word It in Paragraph g refers to_.A. running with othersB. hun ti ng with friendsC. copy ing others acti onD. doing someth ing differe nt(4) According to the passage, we can infer (推斷)that_.A. its importa nt to run with others any timeB. p

18、roducts in the advertiseme nt are the bestC. we must nt copy others action to keep safeD. we n eed to thi nk twice before followi ng others【答案】(1) B(2) B(3) C(4) D【解析】【分析】短文大意:這篇短文通過(guò)幾個(gè)實(shí)例說(shuō)明了社會(huì)認(rèn)知感對(duì)人們的影響。(1 )纟田節(jié)理解題。 In the park, you see a group of people, all look ing up at the sky. Withoutthinking abo

19、ut it, you look upwards, too. Why? In the con cert, some one begi ns to clap and sudde nlythe whole room joi ns in. You do, too. Why?可知作者是通過(guò)實(shí)例說(shuō)明了一個(gè)論點(diǎn)社會(huì)認(rèn)同感的影響。故選B。(2) 細(xì)節(jié)理解題。第三段的實(shí)驗(yàn)內(nèi)容主要講讓人們選擇一個(gè)正確答案,在一個(gè)人單獨(dú)思 考的狀況下,可以答對(duì);當(dāng)一群人一起看問(wèn)題,并告知他們前面的人選擇的一個(gè)錯(cuò)誤答 案,他們就都選擇認(rèn)可前人回答的錯(cuò)誤答案,由此可知社會(huì)認(rèn)同感會(huì)讓人改變觀點(diǎn)。故選B。(3) 詞意猜測(cè)題。根據(jù) Supp

20、ose that 5000 years ago you were hunting (打獵)with friends.Sudde nly, they all ran away. What would you have done? Would you have stayed? No, you would haverun, too. We are descendants ( 后代)of those who copied others action.這種觀念深深種在我們的腦海中并且現(xiàn)在我們?nèi)耘f在使用??芍猧t 指的是人們抄襲他人的行動(dòng)。故選C。(4) 推理判斷題。根據(jù) So be careful wh

21、enever a company says its product is the most popular.因此無(wú)論何時(shí)當(dāng)一個(gè)公司說(shuō)它的產(chǎn)品是對(duì)受歡迎的要小心??芍?dāng)我們?cè)诟鷱膭e人之前要再三考慮。故選D?!军c(diǎn)評(píng)】此題考查閱讀理解。先閱讀短文,了解短文大意,然后分析問(wèn)題,弄清題意,再 帶著問(wèn)題閱讀短文,從短文的細(xì)節(jié)中找出問(wèn)題答案。對(duì)于推理判斷題要根據(jù)文章中相關(guān)的 細(xì)節(jié)進(jìn)行推理判斷,不要主觀臆斷,要根據(jù)作者的觀點(diǎn)確定。3閱讀下面短文,從下面每小題的A、B、C、D 四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。Nancys hobby is collecting sharpeners ( 卷筆刀).She spends

22、a lot of time on it after school. She hasbee n collect ing more tha n one hun dred sharpe ners. They are all differe nt in colour and size.Nancy likes sharpeners with animals on them. In this way, she learns the names of many animals.She also borrows books on animals from her school library. She lea

23、rns a lot about them from books.Sometimes Nancy has many sharpe ners of the same kind. She gives them to her frien ds. Then theygive her other differe nt sharpe ners in retur n. Nancy has many e-frie nds in many coun tries. She sendsthem sharpe ners of her country. In retur n, they send her sharpe n

24、ers of their coun tries. Nan cys fatheralso gives her sharpe ners. He brings them home from his friends for free.Many of Nan cys friends collect other thin gs. Some collect coins and others collect matchboxes (火柴盒)or stamps. But all of them say that Nan cys collect ion is the most in teresti ng of a

25、ll.(1) Nancy spends a lot of time on her hobby_ .A. before schoolB. in classC. after schoolD. duri ng her holidays(2)_Nancys sharpeners are different in colour and size.A. All ofB. Some ofC. Ma ny ofD. Most of(3) Sometimes Nancy has many sharpeners of the same kind, she_ .A. keeps them B. throws the

26、m away C. sells them D. gives them to her friends(4) What DONT Nancys friends collect?A. Sharpe nersB. CoinsC. Matchboxes and stampsD. Both B and C(5) How does Nancy collect sharpeners? Which of the following is WRONG?A. Her friends give her some.B. Her e-frie nds send her some.C. Her father buys he

27、r some.D. Her fathers friends give her some.【答案】(1) C(2) A(3) D(4) A(5) C【解析】【分析】文章大意:主要介紹了Nancy 的愛(ài)好一一收集卷筆刀。(1)細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中“She spends a lot of time on itafter school. 可知,南希是”在放學(xué)后收集卷筆刀的。故選Co(2)細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中“ They are all different in colorand size.可知,南希的所有 卷筆刀的顏色和尺寸都是不同的。故選 Ao(3)纟田節(jié)理解題。根據(jù)第三段中 “ Somet

28、imesNancy has manysharpeners of the same kind.She gives them to her friends.可知,她將相同的卷筆刀送給了她的朋友們。故選D。(4)細(xì)節(jié)理解題。通過(guò)最后一段中“ Someiollect coins andothers collect matchboxes (火柴盒)or stamps.可知,其他人收集硬幣,火柴盒和郵票,不收集卷筆刀,故選A。(5) 理解歸納題。根據(jù)第三、四段可知,南希收集卷筆刀的方式有:和朋友互換;筆友送她;爸爸的朋友送她。文中并未提到爸爸給她買(mǎi)卷筆刀。故選Co【點(diǎn)評(píng)】考查閱讀理解。本文主要考查細(xì)節(jié)理解

29、題,首先仔細(xì)閱讀文后的問(wèn)題,弄清問(wèn)題的大意;然后帶著問(wèn)題閱讀短文,抓住關(guān)鍵信息,選擇正確答案。KUMH Shtdait:陽(yáng)iiJKeniiDor StaJeat皿 4&檢込atywto Ty mgZyM KcngCHINESE BUSIKESS UWDept*MASTER OF LAW nnx-TOffiAmvavMB(fernatMSIwtrwtr)JUJ XM”(fcr粒KID07977J2Adtamlon Notification4 閱讀理解4 UppyM的fidMja lit(1) What kind of the letter may the passage be?A. An

30、 admissi on letter.B. An apology letter. C. A bus in ess letter.D. A tha nk you letter.(2) How much should Zhang Wei pay in all to enter the university?A. HK$ 55,935.B. HK$ 55,810.C. HK$ 55, 685.D. HK$ 55,560.(3) If you were Zhang Wei, how would you feel at this letter?A. Anno yed.B. Excited.C. Upse

31、t.D. An xious.【答案】(1) A(2) D(3) B【解析】 【分析】句意:這是張偉的一張香港中文大學(xué)的錄取通知書(shū),其中涉及到專(zhuān)業(yè),學(xué)習(xí)方式,學(xué)位以及費(fèi)用。(1 )細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文中的語(yǔ)句 The Ch in ese Un iversity of Hong ko ng Admission Notification提示可知,這是一張錄取通知書(shū),故選A。(2)細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文中的語(yǔ)句 HK$ 55,560. (for nativestudents )以及 Zhang Wei(Yuyao,Ningbo)提示可知,張偉的學(xué)費(fèi)是HK$ 55,560,故選 D。(3) 理解歸納題。這是一

32、張香港中文大學(xué)的錄取通知書(shū),張偉收到以后,一定非常的激 動(dòng),故選 B?!军c(diǎn)評(píng)】考查閱讀理解。本文主要考查細(xì)節(jié)理解題,首先仔細(xì)閱讀文后的問(wèn)題,弄清問(wèn)題 的大意;然后帶著問(wèn)題閱讀短文,抓住關(guān)鍵信息,選擇正確答案。5 閱讀理解Today there are policeme n everywhere, but in 1700, London had no policeme n at all. A few old menused to protect the city streets at ni ght and they were not paid.About 300 years ago, Londo

33、n was start ing to get bigger and more and more people bega n to livethere. The city was very dirty and many people were poor. There were so many thieves who stolemoney in the streets that people stayed in their houses as much as possible.In 1749, Henry Fieldi ng started to pay a group of people for

34、 stopp ing thieves. They were likepoliceme n and were called Bow Street Runn ers because they worked n ear Bow Street.Fifty years later, there were about 120Bow Street Runn ers, but London had become very big andn eeded more policeme n. So in 1829, the first Metropolita n (or London) Police Service

35、was startedwith about 3, 000 officers. Most of the men worked on foot, but a few rode horses. Today, Londonpolice are quite well paid and for the few police officers who still ride horses, the pay is eve n highertha n for the others.(1) In 1700, the men who protected the streets in London were paid_

36、.A. a fewB. nothi ngC. a littleD. a lot(2) About 300 years ago, many people_ .A. wan ted to leave LondonB. had big houses in LondonC. became policeme nD. came to live in London(3) People did nt leave their houses because_.A. they had no moneyB. they were afraid of los ing moneyC. the city was not cl

37、ea nD. they liked homes(4)_The Bow Street Runners .A. stopped people from steali ngC. paid people for steali ng【答案】(1) B(2) D(3) B(4) A【解析】 【分析】文章大意:主要講述了倫敦警察的發(fā)展史,起初倫敦沒(méi)有警察,但隨著越來(lái)越多的人來(lái)到倫敦居住,小偷變得多了起來(lái)。Henry 就花錢(qián)雇傭一些人來(lái)防止小偷,倫敦的警察就產(chǎn)生了。后來(lái)警察的數(shù)量越來(lái)越多了,報(bào)酬也越來(lái)越高了。(1) 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文中語(yǔ)句 but in 1700, Lo ndon had no police

38、men at all. A few old menused to protect the city streets at night and they were not paid. 可知,在 1700 年,倫敦根本沒(méi) 有警察,少數(shù)的老人來(lái)保護(hù)城市的街道,而且題目沒(méi)有報(bào)酬。故選B。(2) 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文中語(yǔ)句 About 300 years ago, Lo ndon was starti ng to get bigger andmore and more people began to live there.可知,在大約 300 年前,倫敦變得越來(lái)越大,越來(lái) 越多的人來(lái)到倫敦居住。故選D。(

39、3)纟田節(jié)理解題。根據(jù)文中語(yǔ)句 Therewere so many thieves who stole money in the streets that people stayed in their homes as much aspossible. 可知,在 300 年前,倫敦的街道上有很 多的小偷,所以人們都盡可能的呆在自己的家里。故選B。(3)細(xì)節(jié)理解題。 根據(jù)文中語(yǔ)句 In 1750,He nry Fieldi ng startedto pay a group of people to stop thieves. They were like policemen and were c

40、alled “ BowStreetRunners because they worked near Bow Street.可知,在 1750 年,Henry Fielding 開(kāi)始付錢(qián)請(qǐng)一些人來(lái)防止小偷。 他們就像今天的警察一樣,他們被叫做 Bow Street Runners ,因?yàn)樗麄冊(cè)?Bow Street這個(gè)街道附近工作。故這些人是來(lái)防止小偷的。故選A。【點(diǎn)評(píng)】考查閱讀理解。本文主要考查細(xì)節(jié)理解題,首先仔細(xì)閱讀文后的問(wèn)題,弄清問(wèn)題的大意;然后帶著問(wèn)題閱讀短文,抓住關(guān)鍵信息,選擇正確答案。6 根據(jù)短文內(nèi)容理解選擇正確答案。AAccording to a new survey, stude

41、nts safety has become a big problem. Nearly 50% of stude nts saythey are worried about robbery on the way to and from school. Now in mai n big cities in China, someschools have taught an unu sual less on: self-protect ion. Stude nts like this less on because there areno exams or bori ng classes. And

42、 they can lear n how to save lives and know how to stop dan gerbefore it really happe ns.Che n Haoyu, a teacher at Beiji ng No. 25 Middle School, gives young stude nts advice on how todeal with dan ger. If you are robbedKeep calm. lf you can not cry for help or run away. Give the robber your money.

43、Try to rememberB. stole moneyD. stopped people ridi ng horseswhat the robber looks like and tell the police later. If you are in a traffic accide ntIf a car hits you. You should remember the car nu mber. If it is a bicycle, try to call your pare ntsbefore you let the rider go. This is because you do

44、nt know how seriously you are hurt If it is raining hard and there is lightingDont stay in high places and stay away from trees. When there is a fireGet away as fast as yon can. Put wet things on your body and try to find an exit. Do not take the lift. If some one is drow ningIf you cant swim, dont

45、get into the water. Cry out for help.Remember that dan ger is n ever as far away as you thi nk. Take care of yourself at all time!(1) Why do stude nts like the self-protect ion less on?1Because there are no tests.2Because the less ons are bori ng3Because they can lear n how to save lives.4Because th

46、ey can know how to stop dan ger b efore it happe ns.A.B.C.D.(2) What will you do if a bicycle hurts you?A. I will remember the bicycle nu mber.B. I wont let the rider go until I call my parents.C. I will let the rider go before I call my pare nts.D. I will let the rider go because I know how serious

47、ly I am hurt.(3) lf your house is on fire, you must_ .A. put dry things on your bodyB. run quickly and take the liftC. run away and find an exit as quickly as you canD. take everyth ing you have and the n run away(4) There are_ ways of self-protect ion men ti oned in the passage.A. 3B. 4C. 5D. 6(5)

48、The best title for this passage is_.A. How to Keep CalmB. Self-protectio nC. An usual less onD. Dan ger【答案】(1) D(2) B(3) C(4) C(5) B【解析】 【分析】據(jù)調(diào)查,學(xué)生的安全是一個(gè)大問(wèn)題,現(xiàn)在很多學(xué)校開(kāi)設(shè)特殊的安全課。一位來(lái)自北京 25 中的老師給我們介紹的幾點(diǎn)遇到危險(xiǎn)時(shí)的正確做法。發(fā)生交通事故時(shí)首先 要記下車(chē)號(hào)碼,有閃電的時(shí)候不要使用手機(jī)不要看電視,發(fā)生火災(zāi)時(shí)要及時(shí)逃生,有人溺 水時(shí)要呼救,遇到搶劫時(shí)要保持冷靜等等。纟田節(jié)理解。根據(jù)第一段 Stude nts like

49、 this less on because there are no exams or bori ng classes.And they can learn how to save lives and know how to stop dan ger before it really happe ns. 可知A. About a week.B. About two weeksC. About a month.D. About two mon ths.學(xué)生喜歡這個(gè)課時(shí)因?yàn)闆](méi)有考試,不無(wú)聊,可以學(xué)習(xí)如何救命,知道怎樣預(yù)防危險(xiǎn)。故選D。細(xì)節(jié)理解。根據(jù) If it is a bicycle, try

50、to call your pare nts before you let the rider go.可知被自行車(chē)撞了給父母打電話來(lái)了才能讓肇事者離開(kāi)。故選B。纟田節(jié)理解。根據(jù) Get away as fast as yon can. Put wet things on your body and try to find an exit. Donot take the lift.可知家里著火要盡快離開(kāi),把東西打濕披在身上,別乘電梯。故選C。細(xì)節(jié)理解題。通過(guò)閱讀可知,文中提到了5 種自保方式,發(fā)生交通事故時(shí)首先要記下車(chē)號(hào)碼,有閃電的時(shí)候不要使用手機(jī)不要看電視,發(fā)生火災(zāi)時(shí)要及時(shí)逃生,有人溺水時(shí)要呼

51、救,遇到搶劫時(shí)要保持冷靜。故選Co主旨大意。本文講述學(xué)生學(xué)習(xí)遇到危險(xiǎn)時(shí)如何自保。故選Bo【點(diǎn)評(píng)】閱讀理解考查對(duì)篇章的把握和對(duì)細(xì)節(jié)的識(shí)別能力,答題時(shí)注意緊扣問(wèn)題中的關(guān)鍵 詞,在文章中尋找答案。7 根據(jù)短文內(nèi)容選擇正確答案。The 2014 Fl FA World Cup, the twentieth World Cup football match, was held inBrazil from June 12th, 2014 to July 13th, 2014. Thirty-two teams from differe ntcoun tries brought us sixty-four

52、won derful games duri ng the World Cup. This isthe second time the World Cup is held in this country and the fifth in SouthAmerica. Thousands of football fans watched the games.A Bite of China(舌尖上的中國(guó)),a mouth-watering documentary TV programfeaturi ng delicious Chin ese food, has in terested a large

53、nu mber of people. Theprogram has become very popular since it was show n on TV.The documentary provides not only Chinese delicious food but also theour respect and love for food. I hope it will help people lear n more aboutChin ese food as well as Chin ese culture.Lu Jialei, a school girl from Han

54、gzhou, China, won the champi on ship of the first Chin eseCharacter Dictati on Con test, which made her become famous overnight. Lu is a hard-working girl and always comes top at school.and hope more and more people become interested in learning Chinese,characters. ” said Lu Jialeiafter winning the

55、con test.(1) How long did the 2014 FIFA World Cup last?relation ships betwee n people and food.We made this documertary with_said the director Mr. Che n.likereading and Im crazy about lear ning Chin ese characters. I enjoy theconte2) Which is NOT true according to the articles?A. Lu Jialei always ge

56、ts good grades at school.B. The World Cup has been held in South America twice.C. Many people like watching the TV program A Bite of China.D. Lu Jialei hopes more people ca n take much interest in Chinese characters. (3) Where may thearticles probably come from?A. A story book.B. A science report.C.

57、 A sports magazine.D. The Internet.【答案】 ( 1)C(2)B(3)D【解析】 【分析】這篇短文給我們介紹了三段不同內(nèi)容的短文。第一段是關(guān)于今年夏天將 在巴西舉行的足球世界杯;第二段是關(guān)于舌尖上的中國(guó)這個(gè)電視節(jié)目;第三段是關(guān)于 第一屆漢字聽(tīng)寫(xiě)大賽的冠軍盧佳磊。( 1)細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)短文的第一段中the twentieth World Cup football match, will be heldin Brazil from June 12th, 2014 to July 13th, 2014.可知,第 20 屆世界杯足球賽將于 2014 年 6 月 12

58、 號(hào)到 7 月 13 號(hào)在巴西舉行,時(shí)間是持續(xù)一個(gè)月。故選C。( 2)推理判斷題。根據(jù) Lu is a hard-working girl and always comes top at school. 可知 A 的說(shuō) 法是對(duì)的;根據(jù) A Bite of China( 舌尖上的中國(guó) ), a mouth-watering documentary TV program featuringdelicious Chinese food, has interested a large number of people. 可知 C 的說(shuō)法也符合 文意; 根據(jù) enjoythe contest and h

59、ope more and more people become interested in learning Chinese characters 可知 D也是符合文意的; 根據(jù) This is the second time the World Cup is held in this country and the fifth in SouthAmerica. 可知,這是世界杯足球賽第五次在南美洲國(guó) 家舉行,故 B 不對(duì)。選 B。(3)主旨大意題。這篇短文中給我們介紹了三個(gè)不同的內(nèi)容,第一段是關(guān)于今年的世界杯 足球比賽將在巴西舉行;第二個(gè)是關(guān)于舌尖上的中國(guó)這個(gè)節(jié)目;第三個(gè)是關(guān)于漢字聽(tīng) 寫(xiě)大賽

60、的冠軍盧佳磊。這樣的一篇短文應(yīng)該來(lái)源于網(wǎng)上。故選D?!军c(diǎn)評(píng)】閱讀理解考查對(duì)篇章的把握和對(duì)細(xì)節(jié)的識(shí)別能力,答題時(shí)注意緊扣問(wèn)題中的關(guān)鍵 詞,在文章中尋找答案。8閱讀理解I felt very sad not to be able to get the ticket to the film Titanic last Friday. I learned in the newspaperthat tickets could be bought at the cinema box office in Richland Hills every day between 10 : 00 a.m.and 4 :00 p.

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論