內(nèi)蒙古自治區(qū)赤峰市市第一職業(yè)高級中學(xué)2021年高二英語月考試卷含解析_第1頁
內(nèi)蒙古自治區(qū)赤峰市市第一職業(yè)高級中學(xué)2021年高二英語月考試卷含解析_第2頁
已閱讀5頁,還剩4頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、內(nèi)蒙古自治區(qū)赤峰市市第一職業(yè)高級中學(xué)2021年高二英語月考試卷含解析一、 選擇題1. by 16:30,        was almost closing time, nearly all the paintings had been sold.awhich                      

2、60;               bwhen                             cwhat     

3、60;                        dthat參考答案:a2. -when did you go to bed last night?-i didnt go to bed _ my father got home.a. while          &

4、#160;    b. after           c. when            d. until參考答案:d3. -im dead tired. i cant walk any further, jenny.-_, tommy. you can make it!a. come on     &#

5、160;             b. no problem               c. no hurry                  d. thats ok

6、參考答案:a4. oh, im not feeling well in the stomach. i _ so much fried chicken just now.    a. shouldnt eat                         b. mustnt have eaten    c. shouldnt h

7、ave eaten              d. mustnt eat參考答案:c5. do come here on monday, _ we will take part in the gathering of aids prevention volunteers.    a. then       b. and      c. theref

8、ore         d. or 參考答案:b6. a terrorist, together with his mother and wife, drove a jeep into a crowd of people at      tiananmen square, _two and _ another 40.     a. killed, injuring        

9、;  b. to kill, injuring     c. killing, injured     d. killing, injuring    參考答案:d7. -can we get everything ready by the weekend?     -it all depends on_we can get mr. greens cooperation(合作).a. that      &

10、#160;  b. what        c. whether       d. if參考答案:c8. the company is looking for people who can come up with _ ideas.a. originalb. plainc. voluntaryd. primitive參考答案:a9. mr. john, _ manager of the company, said that we should keep _

11、 positive attitude towards our work.   a. the,            b. a, a            c. the, a           d. , a參考答案:d10. can you think of some

12、cases         divers obviously knew the traffic rules but didn't obey them?   a. why          b. as        c. where         d.

13、 which參考答案:c11. 26meeting my uncle after all these years was an unforgettable moment,       i will always remember         athat                  

14、;     bone                          cit                     

15、          dwhat參考答案:b略12. -will you go swimming with me this weekend?-_a. all depend  b. it depends    c. it depends on  d. all depends on參考答案:b13. i was told that there were about 50 foreign students _chinese in the school, most

16、_were from america.    a. study;of whom  b. study;of them  c. studying;of them   d. studying;of whom參考答案:d略14. english is a language that many people around the world _ not speak perfectly but_at least understand.a. may; can       b. would;

17、 might      c. will; must         d. could; might參考答案:a15. to make members of a team perform better, the trainer first of all has to know their _ and weaknesses astrengths        bbenefits  

18、    ctechniques  dvalues參考答案:a略16. as a result of the serious earthquake, two-thirds of the buildings in that area       . a. need repairingb. needs to repairc. needs repairing    d. need to repair參考答案:a略17. of the two brothers, bill is _ y

19、ounger one, and he is a quiet boy, _ that most adults like very much.a. a; one           b. a ; the one   c. the; one                 d. the ; the one參考答案:c18.

20、hes got himself into a dangerous situation     he is likely to be accused of meeting someone.  a. where        b. which      c. while      d. why參考答案:a19. i entered the room. i saw a man

21、0;        on the floor,          with rope.a. lying ; tied up      b. lie; tie up     c. lying; tying up     d. lied; tied up參考答案:a略二、 完型填空20. 完形填空when i w

22、alked into the house after school, the first thing i noticed was a box with items i recognized form my dad's office.“what are you doing home already?” i asked _1_.“andrew, i was _2_ today,” he answered quietly.i was sure he was joking. “no, you weren't. why are you really home?”then i notice

23、d his _3_ and realized he was telling the truth. my father has always been a hard worker and _4_ himself on his career. _5_ for our family has been his joy, and i guess i had taken his work for _6_.my father's unemployment created many changes in our lives. he was home all day, _7_ meant my bed

24、had to be made, my room _8_, and my homework done right after school. i would come home every day to find him at the computer _9_ jobs. i began to notice how down he seemed, and how losing his job had affected his self-esteem(自尊心), though he tried to be _10_. for the first time, i saw my dad as the

25、vulnerable. i gave up my _11_, which even though it wasn't much, felt like the right thing to do. i _12_ found a part-time job.after several difficult months of searching, my dad decided to go in a totally different direction. he _13_ that he never wanted to be laid off again, so he was going to

26、 start his own business. day by day, i watched him build it, and i admired how much time and energy he devoted to it.one evening i asked if he needed help.“_14_ it doesn't interfere(妨礙) with school,” he said, which sounded like a yes.i _15_ at his office the next afternoon, and most afternoons a

27、fter that for two months. i always knew he was a hard worker, but watching him in _16_ really influenced me. _17_ this was one of the worst experiences for our family, it taught me a lot about dealing with adversity. now i know that through _18_ problem-solving, i can always find plan b, ask for hel

28、p, and take risks. _19_ i have learned from my dad's understanding of business and his work ethic are two of the most important lessons in my life, and will be my _20_ for success.1a.casually  bseriouslycshyly  d ly2a.carried off  bpaid offcseen off dlaid off3a.fairness  bgoo

29、dnesscseriousness  dweakness4a.regarded  bpridedcconsidered  dworked5a.providing  bassigningcgiving  dundertaking6a.help  bsurecpleasure dgranted7a.that  bwhatcwhich  dwhom8a.cleaned up  bdried upcdivided up  dmade up9a.answering for  bwaiting f

30、orcsearching for  dhoping for10a.athletic  boptimisticcauthentic  dlucky11a.allowance  bcircumstancecguidance  dinsurance12a.however balwayscalso  dwell13a.introduced  bdeclinedcexplained  dexplored14a.only if  bwhat ifcas if  deven if15a.showed up&#

31、160; bshowed offckept up  dset off16a.charge  bactioncperson  dtrouble17a.now  bascsince  dalthough18a.alternative  bcreativecattractive  dconservative19a.that  bwhichcwhat  dwhere20a.consideration  bdestinationceducation dfoundation參考答案:1-5 a d c b

32、a   6-10  d c a c b 11-15 a c c a a    16-20 b d b c d1、由語境可知,作者不知道父親已經(jīng)下崗,所以只是隨意地問問。casually“隨便地”。2、由下文的“my father's unemployment.”以及“.he never wanted to be laid off again”可知,此處用lay off表示父親“下崗”了。3、seriousness“認(rèn)真,嚴(yán)肅”;開始作者以為父親說自己下崗了是在開玩笑,但是他的認(rèn)真卻使作者意識到他說的都是實(shí)話。4、既然是一個努力工作的人,所以此處應(yīng)

33、該是因自己的工作而感到自豪。pride oneself on sth.“因而自豪”。5、為家里提供一切已經(jīng)成了父親的職責(zé)。provide for意為“為提供”。6、take.for granted為固定搭配,意為“認(rèn)為理所應(yīng)當(dāng)”。7、which引導(dǎo)非限制性定語從句,關(guān)系詞指代的是前面整個句子“he was home all the time”。8、clean up意為“打掃,整理”;dry up“干涸”;divide up“分配”;make up“構(gòu)成”。9、父親失業(yè)了,所以應(yīng)該是在電腦上找工作。search for“尋找”。10、由“how down he seemed”及轉(zhuǎn)折連詞thoug

34、h可知,答案為optimistic。11、因?yàn)楦赣H下崗了,所以作者就放棄了零花錢,以減輕家庭的負(fù)擔(dān)。12、為了幫助父親,“我”在放棄了零花錢的同時,還找了份兼職工作,故選擇also。13、下文是父親對從找工作到自己創(chuàng)業(yè)這一轉(zhuǎn)變所作的解釋,故用explain。14、只要是不耽誤學(xué)習(xí),你就可以來幫忙。only if “只要;假如”。15、在那之后的兩個多月里,放學(xué)后“我”都去父親那里幫忙。show up“露面,出現(xiàn)”。16、這是說父親出色的工作確實(shí)影響了作者。in action“在積極活動中”。17、句意:盡管這是我們家最困苦的經(jīng)歷之一,但卻使我學(xué)會了處理逆境。although引導(dǎo)讓步狀語從句。1

35、8、 creative“創(chuàng)造性的”。19、 what引導(dǎo)主語從句,并在從句中作謂語動詞learn的賓語。20、句意:我從父親的職業(yè)道德以及他對工作的理解中所學(xué)到的東西將為我的成功打下基礎(chǔ)。foundation“基礎(chǔ)”。三、 閱讀理解21. huntingthe days of the hunter are almost over in india. this is partly because there is practically nothing left to kill, and partly because some steps have been taken, mainly by b

36、anning tiger-shooting, to protect those animals which still survive.some people say that man is naturally a hunter. i disagree with this view. surely out earliest forefathers, who at first possessed no weapons, spent their time digging for roots, and were no doubt themselves often hunted by meat-eat

37、ing animals.i believe the main reason why the modern hunter kills is that he thinks people will admire his courage in overpowering dangerous animals. of course, there are some who truly believe that the killing is not really the important thing, and that the chief pleasure lies in the joy of the hun

38、t and the beauties of the wild countryside. there are also those for whom hunting in fact offers a chance to prove themselves and risk death by design; these men go out after dangerous animals like tigers, even if they say they only do it to rid the countryside of a threat. i can respect reasons lik

39、e these, but they are clearly different from the need to strengthen your high opinion of yourself.the greatest big-game hunters expressed in their writings something of these finer motives(動機(jī)).one of them wrote.“you must properly respect what you are after and shoot it cleanly and on the animals own

40、 territory(領(lǐng)地)。you must fix forever in your mind all the wonders of that particular day. this is better than letting him grow a few years older to be attacked and wounded by his own son and eventually eaten, half alive, by other animals, hunting is not a cruel and senseless killing not if you respect the thing you kill, not if you kil

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論