2017年5月北京地區(qū)成人本科學(xué)士學(xué)位英語(yǔ)統(tǒng)一考試真題及答案_第1頁(yè)
2017年5月北京地區(qū)成人本科學(xué)士學(xué)位英語(yǔ)統(tǒng)一考試真題及答案_第2頁(yè)
2017年5月北京地區(qū)成人本科學(xué)士學(xué)位英語(yǔ)統(tǒng)一考試真題及答案_第3頁(yè)
2017年5月北京地區(qū)成人本科學(xué)士學(xué)位英語(yǔ)統(tǒng)一考試真題及答案_第4頁(yè)
2017年5月北京地區(qū)成人本科學(xué)士學(xué)位英語(yǔ)統(tǒng)一考試真題及答案_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩16頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、北京地區(qū)成人本科學(xué)士學(xué)位英語(yǔ)統(tǒng)一考試2017.05.06Part I Reading Comprehension (30%)Directions: There are three passages In this part Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corr

2、esponding letter on the Answer Sheet.Passage 1Questions 1 to 5 are based on the following passage:People say that money cannot buy happiness. This was true for Howard Hughes. (76) He was one of the richest and most powerful men of his time.He badeverything: good look success, power, and a lot of mon

3、ey. But he didn' t have laveor friendship because he couldn ' t buy them. All his lifehe used his moneyto controleverything and everyone around him. In the end, he lost control of everything, even himself.Howard Hughes was born in 1905 in Houston, Texas. His father started the Hughes Tool Co

4、mpany. He was a workaholic (工作狂) and made a lot of money. He bought everything he wanted. He even gave money to schools so Howard could get into them.From his father, Howard learned to be a successful but merciless businessman. Hughes' s mother, Allene also had a big influence on his life. Howar

5、d was her only child. She protected him and gave him everything. Unfortunately Allene had mental problems. (77)She was afraid of germs and diseases. She was obsessed with Howard's health , and he became obsessed win it too.Allene died when Howard was 16 years old. Two years later his father died

6、. Hughes inherited the Hughes Tool Company. Then he married Ella Rice. He and Ella moved to Los Angeles, California. It was there that Howard Hughes began to become a legend (傳奇人物).Hughes began to invest his money in movies. He became an importantproducer soon after he moved to California. He worked

7、 hard, but he also played hard. He became obsessed with power and control. Whenhe couldn ' t get something legally, he gave money politicians and businessmen so they would help him. He owned a lot of businesses, including airplane companies, a movie studio(制片廠),Las Vegashotels, gold and silver m

8、ines, and radio and television stations. Once he bought a television studio so he could watch movies all night He also bought a hotel because he wanted to stay in his favorite room for one weekend.1 .Accordign to the passage ,Howard Hughes was hot.A. good-looking B. wealthyC. friendly D. powerful2 .

9、 Which of the following about Hughes' father is NOT TRUE?A.He started the Hughes Tool Company.B.He liked to spend money.C.He worked hard.D.He drank alcohol a lot.3 . Howard Hughes' parents died.A. when he was 16 years oldB. before he was 19 years oldC. after he got marriedD. after he moved t

10、o California4 .The word obsessed in Paragraph 2 probably means .A. troubled B. reduced C. related D. informed5 .From the passage, we learn what Mr. Hughes lacked in his life was.A. education B. love C. money D. good looksPassage 2Questions 6 to 10 are based on the following passage:Half of the world

11、's coral reefs(珊瑚礁)have died in the last 30 years. Nowscientists are racing to ensure that the rest survive. Even if global warning were to right now, scientists predict that more than 90% of corals will die by 2050. If no major steps are taken to address the problem, the reefs may be headed for

12、 total extinction(滅絕).(78) The planet ' s health depends on the survival of coral reefs. They described as “the rainforests of the sea", because they provide shelter for a wide variety of sea life. In addition, the reefs serve as barriers that protect coastlines from the full force of power

13、ful storms.Coral are used in medical research for cures to diseases. They are key to local economies as well, since the reefs attract tourists, the fishing industry, and other businesses, bringing in billions of dolllars.(79) Corals are particular sensitive to changes in temperature.A rise ofjust 1

14、to 2 degrees can force the corals to drive out the algae(水藻).Then thecorals turn white in a process called“ bleaching ” . Corals can recover fromshort-term bleaching, but long-term bleaching can cause permanent damage. In 1998, when sea surface temperatures were the highest in recorded history, cora

15、l reefs around the world suffered the most severe bleaching. It is estimated that even under the best of conditions, many of these coral reefs will need decades to recover.Although reefs face other threats from pollution, industrial activities, and overfishing, it is global climate change that most

16、concerns scientists. Scientists remain hopeful that it ' s not too late to save the reefs, and some are moving ahead on experiments to accomplish that goal.6. Which of the following is the best title for the passage?A.Rising Global TemperaturesB.Rainforests Are in DangerC.Coral Reefs Face Extinc

17、tionD.Global Climate Change7 .The word address in Paragraph 1 is closest in meaning to.A.break downB.stick toC.go overD.deal with8 .Why are coral reefs called "the rainforests of the sea"?A.Because they are home to a wide variety of sea life.B.Because they can protect our coasts from storm

18、s.C.Because they might supply natural medicines.D.Because they look like rainforests.9 .The corals turn in the process of“ bleaching ".A.redB.blackC.greenD.white10 .According to the passage,is the biggest threat to coral reefs.A.pollutionB.overfishingC.industrial activityD.dimate changePassage

19、3Questions 11 to I5 are based on the following passage:Over the years, college students have stood together for what they believe in, from civil rights to anti-war policies to the more recent protests against the unequal distribution of wealth. But nowhere in history have students banned(禁止)bottled

20、water. Until now.The bottled water ban, which Parted on just a few campuses, has now spread nationwide to more than 20 universities. The colleges have cither completely banned the use of plastic bottles altogether, or some have taken a more limited approach with partial bans.Many people believe that

21、 producing and bottled water wastes money and harms the environment. They say that bottled water is unnecessary because public water supplies in the U.S. arc among the best in the world. Water fountains and reusable bottles with easy access(獲?。?to filling stations are a better choice.An organization

22、 called Ban the Bottle raises awareness about the economic and environmental costs of using plastic bottles. The group claims that eight glasses of water a day costs each person 49 cents annually, while drinking from plastic containers costs $I,400 per year. Plastic bottles contain antimony a chemic

23、al that in low doses causes depression, but in large doses can even lead to death.The controversy over bottled or tap is not limited to the students and college administrations. The makers of bottled water see the movement as a threat. (80) They argue that plastic bottles make UP a small portion of

24、the nation' s total waste.It's unfair to single out(單獨(dú)挑出) their product when so many other items arepackaged in plastic containers. Plus, water is a healthy choice compared to some sodas and juices that arc also sold at school.,11 .Which of the following is the main idea of the passage?A.Man

25、y universities ban or restrict the sale of bottled water.B.Many states ban or restrict the sale of bottled water.C.The bottled water industry is concerned about its decreasing sales.D.Many people are opposed to the bottled water ban.12 . According to Ban the Bottle, drinking bottled water costs doll

26、arsper year.A. 8 B. 20 C. 49 D. 140013 . The word controversy in Paragraph 5 is closest in meaning to.A. choice B. control C. argument D. statement14 . What does the bottled water industry use in its own defense?A.Bottled water is much leaner than tap water.B.Students should have freedom of choice.C

27、.The bottles are made in a more environment-friendly way.D.Water is healthier than some sodas and juices.15 . According to the passage, which of the following statements is TRUE?A.All the universities have banned the sale of bottled water.B.Plastic bottles may do harm to peopled health.C.The purchas

28、e of soft drinks will increase.D.Bottled is cheap and environment-friendly.Part n Vocabulary and Structure (30%)16 . They have decided to put the meeting till next Monday.A. upB. onC. offD. forward17. If you get into difficulties, don' t hesitate to ask advice.A. ofB. outC. afterD. for18. While

29、we were on holiday, our neighbor took our house.A. notice ofB. care ofC. afterD. on19.19.1 was trying to get into the bus when I heard a voice from behind.A. crowdB. crowdingC. crowdsD. crowded21. Honesty is the most important a man should have.A. effortB. habitC. qualityD. question22. That student

30、his hand every time I asked a question.A. made upB. put upC. roseD. arose23. He spoke English so well that I took it for that he was an American.A.goodB. certainC. sureD. granted24. I am very to you for your help.A. gratefulB. agreeatC. capableD. enjoyable25. The two girls lookA. sameB. alikeC. like

31、D. same oneE. .The children happily in the classroom when the teacher came in.A. talkB. are talkingC. were talkingD. had talked27 . In the road accident the other day three people , including the driver.A. killedB. were killedC. are killedD. have killed28 .Jim ' s job is to keep his boss of the

32、latest development of that productin Europe.A. informB. to informC. informedD. informing29 .The young man visited our school this morning is Maria' s brother.A. whoB. whichC. whoseD. what30. I ' mawfully tired and can' t go any farther, Ted. Let ' s have a rest, ?A. shall weB. will y

33、ouC. can youD. may I31. .the manager will come or not doesn' t matter much.A. WhetherB. ThatC. IfD. What32. The American and the British a large number of social customs.A. joinB. takeC. shareD. make33. Martin, when you go to the meeting tomorrow,your iPad with you.A. bringB. takeC. fetchD. put3

34、4. It is a three-storey house and the kitchen is on the floor.A. groundB. earthC. soilD. land35. The kids were especially the coming Christmas because they would get lots of presents from their parents and uncles.A. coming up withB. looking forward toC. making up forD. getting rid of36. The used car

35、 I bought cost four pounds.A. thousandsB. thousand ofC. thousands ofD. thousand37. What ' s the matter with you? You so pale.A. are lookingB. lookC. have lookedD. looked38. With the guide the way, we set off on foot into the dark night.A. leadingB. to leadC. ledD. being led39. I tore open the bo

36、x only that some papers were missing.A. discoveringB. to discoverC. discoveredD. discover40. Either my parents or my elder brother going to water the garden.A. areB. isC. hasD. have41. Can you image why?A. did the boy say thatB. the boy said thatC. did the boy sayD. the boy said42. Although it is ra

37、ining hardA. Tom still wants to go outB. and Tom still wants to go outC. that Tom still wants to go outD. but Tom still wants to go out43. I went to Shanghai yesterday. On train I met a famous pop star.A. the; /B. /; theC. the; theD. /; /44.of the two brothers are fond of classical music.A. BothB. A

38、llC. EachD. Either44.of the two brothers are fond of classical music.A. BothB. AllC. EachD. Either45. There are not students in Class One as in Class Two.A. so manyB. so muchC. moreD. much more挑錯(cuò)題,請(qǐng)?jiān)诖鸢附馕鲋姓页鯬art IV Cloze (10%)When I was young, I spent my summer vacations on my grandparents' farm.

39、 The summer that I graduated from college, I _56_ my grandparents once again. When I arrived, I discovered that there was a family _57_ in progress.Grandpa' s dog and hunting partner, Rusty, had taken on a very bad _58_ in his old age. He had begun _59_ into the chicken coop(雞籠)and eggs. In the

40、eyes of the local famers, _60_ dogs started stealing eggs, there was no _61_ to cure them. They knew there was only one thing to be done _62_ such a dog you had to shoot it and the sooner the _63_.Rusty and Grandpa were old friends. Grandpa certainly didn't _64_ to shoot Rusty, but he knew it ne

41、eded to be done. The “egg money " was Grandma ' s private income, so you can imagine _65_ she felt about the problem. _66_ the inexperienced confidence of youth, I told Grandpa that I thought I could" cu-stealirthedeggI wanted to at least have a _67_ tosave Rusty ' s life, and save

42、 Grandpa from the sadness of _68_tRusThe next morning, I broke open six fresh eggs and put them in Rusty ' s bowl _69_ at the door to the chicken coop. Rusty came _70_ and noticed the eggs. He quickly _71_ the eggs and happily walked off for his nap ( 打盹).The following morning I did _72_ thing.

43、I put the eggs a few feet away from the chicken coop, toward the back door of the farmhouse _73_ Grandma usually fed Rusty. The next day I again moved the bowl closer to the house , and added some dog food to the eggs. Every day I moved the bowl closer to the back door, mixing more dog food and _74_

44、 eggs. By the time the bowl reached the door, it was all dog food and no eggs. Rusty bad again become _75_ to looking for his food at the back door of the house, and never again went into the chicken coop.56 .A. watched B.noticed C. invited D. visited57 .A. peace B. stress C. crisis D. miracle58 .A.

45、 habit B. pattern C. custom D. crime59 .A. to throw B. to break C. throwing D. breaking60 .A. once B. before C. while D. although61 .A. desire B. route C. way D. idea62 .A. in B. at C. for D. with63 .A. wider B. better C. happier D. calmer64 .A. care B. start C. want D. feel65 .A. how B. when C. wha

46、t D. which66 .A. In B. With C. On D. At67 .A. rate B. space C. pity D. chance68 .A. losing B. helping C. worrying D. keeping69 .A. next B. right C. behind D. beside70 .A. before B. after C. along D. from71 .A.saw B. found C. left D. ate72 A specific B. same C. kind D. different73 A what B. which C.

47、where D. when74 .A. fewer B. more C. little D. few75 .A. accustomed B. relate C. interested D. depressedPart V Translation (20%)76 . He was one of the richest and most powerful men of his time.77 . She was afraid of germs and diseases.78 . The planet's health depends on the survival of coral ree

48、fs.79 . Corals are particularly sensitive to changes in temperature.80 . They argue that plastic bottles make up a small portion of the nation' s total waste.81 .不要放棄希望。82 .我會(huì)去火車站接你。83 .我不能去聚會(huì),因?yàn)橐獪?zhǔn)備考試。84 .我們剛才去散步了。85 .你喜歡流行音樂(lè)嗎?答案解析:請(qǐng)注意順序,可能因?yàn)锳B卷的原因,導(dǎo)致部分題號(hào)順序有變化閱讀理解題:1 .C friendly原文沒(méi)有提到他友好。2 .D He

49、 drank alcohol a lot.原文沒(méi)有提到他飲酒。3 .B before he was 19 years old.16歲時(shí)母親死了,18歲時(shí)父親死了。父親死之后他才結(jié)的婚。4 .A troubled他的母親害怕疾病,所以此處應(yīng)該是指她很擔(dān)憂他的健康。5 .B love本題可用排除法,其他三項(xiàng)原文都提到了。6 .C Coral Reefs Face Extinction原文都是在說(shuō)珊瑚礁瀕臨滅絕的事情,因此選Co7 .D deal withdeal with 指“解決,處理“,符合上下文意思。8 .A Because they are home to a wide variety o

50、f sea life.原文提到珊瑚礁的存在庇護(hù)了很多的海洋生物,如同它們的家。9 .D white原文提到在這個(gè)過(guò)程中它是變白的。10 .D climate change根據(jù)原文最后一段可以得出答案。11 .A Many universities ban or restrict the sale of bottled water.全文都是在講校園禁止或者限制瓶裝水的問(wèn)題。12 .D 1400原文第四段明確說(shuō)到了是1400美元。13 .C argument從下文的內(nèi)容看,這是兩方面之間的辯論與對(duì)抗。14 .D Water is healthier than some sodas and juic

51、es.根據(jù)最后一段最后一句的內(nèi)容可以得出答案。15 .B Plastic bottles may do harm to people's health.由文章倒數(shù)第二段最后一句話可以推測(cè)得知,瓶裝水對(duì)人體可能有害。詞匯語(yǔ)法題16.C.offput off 推遲。put the meeting off推遲會(huì)議。17.D.forask for advice 討教,求教。16 .B.care oftake care of 照顧,照看。19.C.attendattend class 上課。20.D.crowedcrowed bus擁擠的公交車。20.D.crowedcrowed bus擁擠的公

52、交車。21.C.qualitythe most important quality最重要的品質(zhì)。16.8. put upput up one's hand 舉手。23.D.grantedtake for granted認(rèn)為理所當(dāng)然的。24.A.gratefulbe grateful to sb感謝某人。25.A.samelook same 看起來(lái)一樣。26.C.were talking過(guò)去進(jìn)行時(shí)表過(guò)去正在發(fā)生的動(dòng)作。27.B.were killedbe +過(guò)去分詞,表被動(dòng)。28.D.informingkeep doing sth.一直做某事。29.A.whowho引導(dǎo)限制性定語(yǔ)從句,修

53、飾 the young man 。30.A.shall weLet's開(kāi)頭的句子,其反義疑問(wèn)句應(yīng)該用shall we31.A.whetherwhetheror not.是否,固定句型。32.C.shareshare sth. 同享,共通。33.A.bringbring sth with sb.某人把某物帶來(lái)。34.A.groundground floor 底層,第一層。35.B.looking forward tolooking forward to sth.期盼某物。36.D.thousand基數(shù)詞+thousand意思為:幾千。固定用法。37.B.looklook pale看起來(lái)蒼

54、白。38.A.leading介,with獨(dú)立結(jié)構(gòu),表示方式。39.B.to discover考查非謂語(yǔ)。40.B.is就近選擇原則。41.B.the boy said that考查從句語(yǔ)序。42. A.Tom still wants to go out考查although 的用法。43. B./;theshanghai前不加冠詞,on the train 在火車上。固定用法。44. A.BothBoth of 兩者都,固定詞組。45. A.so manyso many +名詞復(fù)數(shù),很多,固定詞組。挑錯(cuò)題:46. Hardly I had sat down when I heard someon

55、e knock at the door.A B C D答案為Ao I had應(yīng)改為had I.考點(diǎn):倒裝。做題口訣:主謂下面帶劃線,倒裝通常 是考點(diǎn)。(辨錯(cuò)題復(fù)習(xí)資料)47. Nobody believed that his excuse for being late was why his car brokedownon his way to work. A B C D答案為 Co why應(yīng)改為that. the excuse was that /理由是(相似結(jié)構(gòu):the reason is that )48. I wish I finished writing the essay yest

56、erday, but I was too busy.A B C D答案為Bo finished 應(yīng)改為had finished. 題干中出現(xiàn)了時(shí)間狀語(yǔ) yesterday ,因此 從句謂語(yǔ)應(yīng)使用過(guò)去完成時(shí)態(tài),表達(dá)與過(guò)去的事實(shí)相反的愿望。(昨天的課程里專門(mén)講了wish和hope的不同:wish + that從句(從句謂語(yǔ)要使用虛擬語(yǔ)氣,表示與事實(shí)相反的愿望 或?qū)崿F(xiàn)可能性很小的愿望)49. Tom' s father, as well as his mother, ask him to stay in New York for afew more days. A B C D答案為B。ask

57、應(yīng)改為asked或has asked.該題考主謂一致性。as well as前面出現(xiàn)句子真正的主語(yǔ)。(昨晚的語(yǔ)法補(bǔ)充資料中強(qiáng)調(diào)了這個(gè)考點(diǎn))50. After a few weeks with him, I felt sorry for to be unfriendly to him at_first. A B C D答案為C to be 應(yīng)改為being.介詞后面應(yīng)該出現(xiàn)名詞/動(dòng)名詞/代詞作介詞的賓語(yǔ)。51. Robert is a great basketball fan and love Kobe Bryant very much.A B C D答案為C= love應(yīng)改為loves.考點(diǎn)為and連接的并列結(jié)構(gòu)應(yīng)該具有相同的語(yǔ)法特征:is與love并列,共同作句子謂語(yǔ),都應(yīng)以第三人稱單數(shù)的形式出現(xiàn)。(辨錯(cuò)題復(fù)習(xí)資料)52. The puzzle was so diffi

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論