高二上學(xué)期期末_第1頁
高二上學(xué)期期末_第2頁
高二上學(xué)期期末_第3頁
高二上學(xué)期期末_第4頁
高二上學(xué)期期末_第5頁
已閱讀5頁,還剩6頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、太原市 2013-2014 學(xué)年高二年級第二學(xué)段測評第二部分英語知識運(yùn)用第一節(jié)單項(xiàng)填空16. Excuse me, would you please do me _favor and turn the TV down while Iam on _phone.A: a; the B:the ,a C: a, 不填 D :the ,the17. The teaching method makes learning _for students, and is becomingincreasingly popular.A:magical B:careful C:enjoyable D:gentle18

2、. Lucy _on the project for two weeks, but so far she has completed athird ofit .A: had been working B:has worked C:had worked D:had been working19. -Jack,your role is very important to the development of our company.?-I see, I will take it seriously.A: Are you joking B:Do you agree with me C:Are you

3、 all right D:See what Imean20.I really regretted _you a lie ,but at the time I had no choice but _so .A:to tell; to doB: telling, to doC: to tell; doD: telling; do21. He is always willing to help others, and expects nothing _.A: In generalB: in returnC: in contrastD:in short22._that her grandmother

4、passed away, the girl couldnt help _.A: hear, cryingB: heard; cryC: to hear; to cryD: hearing; crying23.How I wish I _a large house with a beautiful garden!A: haveB: had hadC: hadD: will have24 If they _the beach, they would probably have been killed.A: reachedB: had reachedC: should reachD: would r

5、each25. The news that her _to join the club had been accepted delighted her .A: allowanceB: appealC: permissionD: application26. The creator says that they want to _their robots by letting them dance likea real ballet dancer.A: come life toB: send life toC: give life toD set life to27. More highways

6、 have been built in Taiyuan, _it much easier for people totravel from one place to another.A: madeB: to makeC: having madeD: making28 Why didnt you tell me there was no meeting today? I _ all the way herethrough the heavy snow.A: cant have drivenB: needt have drivenC: mustt has drivenD: shouldt have

7、 driven29 When the secretary typed the article for the manager, she left _aparagraph carelessly.A: out B: over C: behind D: off30-Look!An old lady is lying on the road with her nose bleeding.-_,she needs help. lets hurry.A: Unfortunately B: Unfortunate C: Obviously D: Obvious第二節(jié)完型填空Yesterday I was i

8、n a popular coffee shop. I got my order and looked aroundthe31cafe for a table to sit at.I went to a young man with his coat covering the chair32him. I asked ifI could sit across from him. He smiled at me and33lifted his coat from thechair. I sat there, eating my sandwich and drinking my tea.Then I3

9、4anotheryoung lady came in and looked around for any other available seat.Next to me was another young lady on her phone with an available spot butno35. I looked around and saw a man whose bag was occupying a seat. I wentover and asked if I36use that chair for the young woman37nearby. Hegladly agree

10、d.I brought the chair to the38space by the table and signaled to her to39it. She smiled and thanked me.The man who had earlier given me a40looked up at me and said, “Did Ijust witness Pay It Forward in real life?”I smiled and said, “I like Pay it Forward.” The movie41the effect offavours being passe

11、d on, rather than being returned. It suggests the concept that everyperson who42from someone elses good deed should “pay it forward ”. Nowthat I had got the opportunity, I couldnt43it.The young man and I got up to leave at the same time. When we passed theyoung lady I had44a seat for, we both saw he

12、r45some money fromthe floor and hand it back to the old man who had dropped it.I left that cafe feeling great!31.A. NoisyB. crowdedC. newD. traditional32.A. oppositeB. aroundC. underD. above33.A. anxiouslyB. nervouslyC. carefullyD. happily34.A. analyzedB. noticedC. recognizedD. guessed35.A. customer

13、B. signalC. chairD. light36.A. mightB. shouldC. wouldD. must37.A. walkingB. smilingC. standingD. sitting38.A. uniqueB. differentC. stableD. empty39.A. takeB. holdC. selectD. order40.A. coatB. dinnerC. tableD. seat41.A. took onB. focus onC. put onD. kept on42.A.hearsB. suffersC. benefitsD. learns43.A

14、. missB. doubtC. acceptD. follow44.A. soldB. offeredC. boughtD. fetched45.A.put upB. pick upC. sweep upD. hold up第三部分閱讀理解第一節(jié)AHeres your guide to the very best viewing entertainment inApril.Hugo (April 2nd)Directed by: Martin ScorseseStarring:Asa Butterfield, Chlo, Grace Moretz, Christopher LeeA rich

15、, beautifully detailed 3D fable(寓言)from Martin Scorsese, telling the taleof Hugo, a 12-year-old orphan(孤兒)who avoids the grasp of an inspector in a 1930sParis train station and unearths a mystery involving his late father and a robot.Moneyball (April 16th)Directed by: Bennet MillerStarring: Brad Pit

16、t, Robin Wright, Jonah HillBased on the true story of Billy Beane(Pitt), general manager of the Oakland Asbaseball club, whoin an effort just to survive, let alone compete risks assemblinga team based on the computer analyses of Peter Brand(hill).Happy Feet 2 (April 24th)Directed by: George MillerSt

17、arring: Elijah Wood, Robin Williams, PinkA huge animated ensemble(劇團(tuán)) propels this sequel(續(xù)集),with Mumble nowall grown up and contending with a young son of his own, and an all-star voice castthat includes Modem Familys Sofia Vergara, along with Brad Pitt and Matt Damon asWill and Bill the Krill.Ano

18、ther Earth (April 30th)Directed by: Mike CahillStarring: Brit Marling, William Mapother, Matthew-Lee ErlbachOne night, stargazers across the world are shocked by a new arrival in theheavens: a copy of the planet Earth. And if that premise(假設(shè)) sounds strangelyfamiliar, youre probably thinking of Lars

19、 von Triers Melancholia, which arrived acouple of months ago.46. Which of the movies has a 3D version?A. Moneyball B. Another EarthC. Happy Feet 2 D. Hugo47. Who played a role in the movie Moneyball?A. Elijah WoodB. Brit MarlinC. Bennet MillerD. Brad Pitt48. What might be the best title for the pass

20、age?A. The TopApril MoviesB. Wonderful Movies to See in the CinemaC. Famous Directors and Their MoviesD. The Most Popular Movies Last YearBA South African farmer is answering phone calls from his sheep after equippingthem with cellphones to keeptabs on his flocks( 羊 群 )during recent sheep thefts,acc

21、ording to the local press.When the sheep call, it is always bad news for farmer, ErardLouw, of Cape Town,as the phones around their necks are only set to switch on when the sheep startrunning, a sign that thieves have cut through the fences. As they run, it gives me aphone call and says Sheep One or

22、 Sheep Twoand so on, so at least I know where tostart looking, because the farm is 750 hectares, said Louw.Louw attached the phone-like security devices (保護(hù)裝置) to the necks of foursheep in separate flocks after thieves broke in and stole 27 sheep and 13 lambs acouple of weeks ago, driving Louw to co

23、me up with a way to protect his animals.He said it was no use calling nearby police, as the police station was located toofar away, and in his experience either they lacked an available car or the vehicle wasout of fuel or missing tyres, which could also be the work of thieves.According to Louw, the

24、 cellphones have already proved their worth, with onesheep thief caught thanks to the devices. Still, with theft attempts currently at theirpeak, a few sheepcaught thanks to the devices. Still, with theft attempts currently attheir peak, a few sheep thieves have managed to get away, in spite of the

25、devices.“The phone did start ringing that night and I went out,” he said, “But it was too late.”49. What does the underlined phrase keep tabs on mean in the first paragraph?A. Keep records of.B. Play music for.C. Keep an eye on.D. Take photos of.50. Which of the following is NOT TRUE according to th

26、e passage?A. The phones will call Louw when the sheep start running.B. Though phones were attached, 27 sheep were still stolen.C. ErardLouw knows where to find the thieves.D. The police sometimes dont have an available car.51. What does ErardLouw think of the phone devices?A. Helpful.B. Unpleasant.C

27、. Perfect.D. Unreliable.CWith busy lifestyle, many parents want to spend more quality time with theirchildren. But what is quality time? Quality time is time spent doing an activity that ismeaningful to parents and children. It is the time when family members really get toknow each other. Quality ti

28、me is spentsharing thoughts and feelings with each other.It can be fun and educational for parents to spend time with children. Much ofchildrens basic learning takes place in many informal situations that occur in dailylife. These informal occasions for learning include all the times the family memb

29、ersare together doing ordinary things, such as getting dressed, talking about daily events,dealing with problems, having meals together and so on,Children learn about families from the time they spend in their own families.They learn about birth and caring for another person when a new baby comes ho

30、mefrom the hospital. They learn about loss when a family member dies. By living in afamily, children learn to share, how toStand up for their own rights and speak for themselves, and how to love anotherperson.Parents can help children develop positive self-esteem by communicating thevalue they feel

31、for the children. Words of encouragement and love help providechildren with the courage to try new things. Children learn about trust at home fromtheir parents. They learn trust from being trusted. When parents trust the child tocomplete a task on his or her own, the child learns that he or she can

32、do the task. Tohelp children grow well, parents should help children learn about life. The timeparents spend with their children is very important.52.Whats the main idea of Paragraph I ?A. How to spend quality time with children.B. How important to spend time with children.C. Why parents want to spe

33、nd time with their children.D. What the so-called quality time for a family is.53. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Children can learn trust by being trusted by their parents.B. Parents should encourage their children to learn about life by themselves.C. Much of children s

34、basic learning doesnt take place in informal situations.D. Children should spend more time caring for babies and the old.54. The underlined phrase “stand up for” in Paragraph 3 can be replaced by thefollowing words EXCEPT“_” .A. defendB. protectC. divideD. support55. Where is the passage most likely

35、 to be taken from?A. Along novel.B. Alife magazine.C.An adventure book.D. Afashion newspaper.第二節(jié)DHelp a Shy Child Become More SociableA shy child has no problem at all. 56. _. However, helping achild to succeed socially will give them confidence and the ability to adapt tosituations throughout their

36、 life.The following tips will help your shy child to become more sociable.(1) Take your shy child out more often. 57._ Thats because sometimeslarge crowds can make a child shy, especially if they are not used to being around lotsof people. Going out with your child to places where there are large cr

37、owds will helpthem to come out of their cocoon(繭).(2) 58._ Having children the same age as your child come over willhelp your child to gain confidence around strangers or visitors. When your child ishosting other children, he or she will be forced to interact with them. Moreimportantly, your child w

38、ill become more sociable in the interaction.(3) Join clubs. 59. _You should also encourage your child to joinclubs according to his or her interest. The various activities and levels of interaction insocial clubs will help your child to break out to their “shell”.(4) Get to know your childs friends.

39、 As a parent you should know what kind offriends your child has. It may be that all his or her friends are shy, too. This couldmean that being shy appears normal to your child and his or her friends.60._And then you can find a solution.A. Invite other children over.B. It is just another personal cha

40、racter.C. If you do it like that, your shy child might benefit from it.D. Once you get to know your childs friends, perhaps you can have a chat withthem.E. Encourage your child to join social clubs at school or in the community inwhich you live.第二卷第四部分寫作第一節(jié)連詞成句61 ran away, on seeing the witch, the b

41、oy62.had thought, I ,more carefully ,I wish63.you, the box of chocolate, neednt have bought.64. remember, you go away, when, to keep in touch65.has been perfoming concerts, she, since last month, every day第二節(jié)單句改錯66.It was an inform party,so you didnt need wear a suit .67.Liufang has given out concer

42、ts since she was eleven.68.The joke was really funny and the two girls couldnt help laugh.69If you are head of the government, would you allow cloning?70.Not known what to do ,he has to follow the teachers choice .第三節(jié)書面表達(dá)上周你們班舉行了一個“我最喜歡的音樂”的主題班會, 許多同學(xué)都喜歡流行歌曲。請你以“Why Are Pop Songs So PopularAmong Stu

43、dents”為題,根據(jù)以下提示用英語寫一篇文章,發(fā)表自己的看法。1.現(xiàn)在流行歌曲非常流行;2.與其他形式的音樂相比,較容易上口;3.主題涉及喜好,悲傷及幸運(yùn)等,非常貼近生活。參考詞匯:compare with ; other music forms; simple and easy to remember;be crazy about; be concerned with注意:1. 詞數(shù):80100,開頭已給出;2可適當(dāng)增加細(xì)節(jié),使行文連貫。WhyAre Pop Songs So PopularAmong StudentsLast week our class helda class meet

44、ing titled “my favorite music”,.解析:do sb. a favor 固定搭配,幫助某人;on the phone 特指,打電話。解析:讓學(xué)生感覺到有樂趣,因此頗受歡迎,所以選擇 C。解析:so far 提示詞,到目前為止才完成了三分之一,說明還在進(jìn)行,用現(xiàn)在玩成進(jìn)行時。解析:根據(jù)回答:我想我會認(rèn)真對待的。所以選擇 D:明白我什么意思么?解析:regret 加動詞 ing 表示后悔已經(jīng)做了某事;have no choice but to do sth固定搭配。解析:in turn:相反,然而。本句意為:他總是樂于助人,但不期回報.解析:hearing,考擦非謂語,

45、the girl 與 hear 為主動;could not help doing忍不住做某事。解析:wish 從句虛擬語氣,表示對現(xiàn)在的虛擬。解析:if 虛擬語氣,對過去的虛擬。解析:A:津貼 B:吸引 C:允許 D:申請。這個消息是她申請加入俱樂部。解析:give life to 注入生命。創(chuàng)造者說他想為機(jī)器人注入生命使他們像真正的芭蕾舞演員一樣起舞。解析:考察非謂語,分詞短語做伴隨。解析:根據(jù)題意,此處為 need not have done 本不需要做某事的意思。解析:left out 為漏掉。題意是:秘書為經(jīng)理打字時粗心漏掉一段。解析:根據(jù)此題,此處選擇:明顯是,用副詞。題目解析:31

46、. 答案 B 。首段首句的意思是“昨天我去了一家很受歡迎的咖啡廳。我環(huán)視四周想找個位置坐下。”很受歡迎說明咖啡廳人多,根據(jù)下文作者找位置的過程及幫助女士找凳子可知,咖啡廳人很多,擁擠。故選 crowded。32. 答案 Aopposite:相反的,對面的。從原文下一句“I asked if Icould sit across from him.”中 across:在對面,所以選 A。33. 答案 D 因?yàn)榈诙沃小癏e smiled at me”所以“happily lifted his coat fromthe chair.”34. 答案 B notice:注意到。符合原文意思。analyz

47、e: 分析 recognize:認(rèn)出;承認(rèn) guess:猜35. 答案 C 第三段首句意思是“挨著我坐的另一位女士正打著電話,她那有個空位但是沒椅子?!彼宰髡卟畔蚺赃叺哪惺咳ヒ岩巫?。36. 答案 A 用 might 表示“可以”語氣比 may 更委婉。37. 答案 C 第二段最后一句“another young lady came in and looked aroundfor any other available seat.”得知她是站著的38. 答案D 第四段首句意思是“我把拿來的椅子放在那個空桌位旁并示意她過來坐。39. 答案 A 第四段首句末尾的“it”指座位,固定搭配 take

48、 a seat 就坐。40. 答案 D give sb. a seat:給某人讓座;選 seat 也符合原文意思41. 答案 Bfocus on: 關(guān)注,聚焦。這句話的意思是“電影所關(guān)注的是傳遞正能量的影響。put on: 穿上;增加 keep on: 繼續(xù);take on 呈現(xiàn)。42. 答案 Cbenefit from 受益于,符合文章意思。hear from: 受到某人的來信;suffer from:遭受;learn from:向?qū)W習(xí)43 答案 A 第六段末句意識是“既然我得到了這個機(jī)會就不能錯過。 ” miss:思念;錯過44. 答案 D 末段第二句意思是“當(dāng)我們經(jīng)過我給她去拿凳子的那位

49、女士時”。fetch 去取。45. 答案 B pick up:撿起;接人;收聽put up: 搭建;張貼;sweep up: 清掃 hold up: 舉起;阻擋分析:46答案 D 五段首句“Arich, beautifully detailed 3D fable(寓言)”得知答案是 Hugo47. 答案 D 八段“Starring: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill”48.答 案 A 文 章 首 句 話 “Heres your guide to the very best viewingentertainment inApril.”同義替換后選 A分析:4

50、9. 答案 C keep an eye on:照看;留意;密切關(guān)注首段“during recent sheep thefts可知有賊,所以這個農(nóng)民要看好自己的羊。50. 答案 B。文章第三段,因?yàn)閬G了羊所以安裝設(shè)備,B 選項(xiàng)先后順序與文章背馳。A 選項(xiàng)出現(xiàn)在二段首句“When the sheep call, when the sheep startrunning。C 選項(xiàng)文章未提及。D 選項(xiàng)在四段“and in his experience either theylacked an available car”51. 答案 A 末段首句“the cellphones have already

51、proved their worth”說明電話裝置還是后幫助的。 Unpleasant: 使人不愉快的; Perfect: 完美的 unreliable:不可信賴的分析:52.答 案 D首 段 “But what is quality time? Quality time isIt is thetimeQuality time is”53. 答案 A 末段三句和四句“Children learn about trust at home from theirparents. They learn trust from being trusted.”54. 答案C stand up for: 捍衛(wèi)

52、; 支持; 保衛(wèi)所以符合defend, protect, 及support的意思。55. 答案 B一段首句“With busy lifestyle, many parents want to spend morequality time with their children.”可知文章的主要將家庭教育,所以它可能來源于生活雜志。比其他選項(xiàng)更貼切。分析56. 答案 B 文章首句意思是“害羞的孩子是沒有問題的”B 選項(xiàng)符合文意“它只不過是另一種性格”57. 答案 C 三段末句“Going out with your child to places where there are largecro

53、wds will help them to come out of their cocoon(繭).”可知:經(jīng)常把孩子帶出去,孩子可能會從中受益的。58. 答案 A 從四段第二句“Having children the same age as your child comeover will help your child to gain confidence around strangers or visitors.”和 A 選項(xiàng)“Invite other children over.” 意思一致59. 答案 E 文章六段第三句話“You should also encourage your

54、 child to joinclubs according to his or her interest.”與選項(xiàng) E 意思相近,“encourage”,“club”都是提示詞。60. 答案 D 末段首句“Get to know your childs friends.”與選項(xiàng)“Once you getto know your childs friends, perhaps you can have a chat with them.”意思相關(guān)。61.The boy ran away on seeing the witch.62I wish I had thought more careful

55、ly.63. You neednt have bought the box of chocolate.64When you go away remember to keep in touch.65.She has been perfoming concerts every daysince last month.解析:66.need 后加 to解析:67.去掉 out解析:68.could not help laughing解析:69.are 改成 were解析:70.kowning解析:do sb. a favor 固定搭配,幫助某人;on the phone 特指,打電話。解析:讓學(xué)生感覺

56、到有樂趣,因此頗受歡迎,所以選擇 C。解析:so far 提示詞,到目前為止才完成了三分之一,說明還在進(jìn)行,用現(xiàn)在玩成進(jìn)行時。解析:根據(jù)回答:我想我會認(rèn)真對待的。所以選擇 D:明白我什么意思么?解析:regret 加動詞 ing 表示后悔已經(jīng)做了某事;have no choice but to do sth固定搭配。解析:in turn:相反,然而。本句意為:他總是樂于助人,但不期回報.解析:hearing,考擦非謂語,the girl 與 hear 為主動;could not help doing忍不住做某事。解析:wish 從句虛擬語氣,表示對現(xiàn)在的虛擬。解析:if 虛擬語氣,對過去的虛擬

57、。解析:A:津貼 B:吸引 C:允許 D:申請。這個消息是她申請加入俱樂部。解析:give life to 注入生命。創(chuàng)造者說他想為機(jī)器人注入生命使他們像真正的芭蕾舞演員一樣起舞。解析:考察非謂語,分詞短語做伴隨。解析:根據(jù)題意,此處為 need not have done 本不需要做某事的意思。解析:left out 為漏掉。題意是:秘書為經(jīng)理打字時粗心漏掉一段。解析:根據(jù)此題,此處選擇:明顯是,用副詞。題目解析:31. 答案 B 。首段首句的意思是“昨天我去了一家很受歡迎的咖啡廳。我環(huán)視四周想找個位置坐下。”很受歡迎說明咖啡廳人多,根據(jù)下文作者找位置的過程及幫助女士找凳子可知,咖啡廳人很多

58、,擁擠。故選 crowded。32. 答案 Aopposite:相反的,對面的。從原文下一句“I asked if Icould sit across from him.”中 across:在對面,所以選 A。33. 答案 D 因?yàn)榈诙沃小癏e smiled at me”所以“happily lifted his coat fromthe chair.”34. 答案 B notice:注意到。符合原文意思。analyze: 分析 recognize:認(rèn)出;承認(rèn) guess:猜35. 答案 C 第三段首句意思是“挨著我坐的另一位女士正打著電話,她那有個空位但是沒椅子。”所以作者才向旁邊的男士去

59、要把椅子。36. 答案 A 用 might 表示“可以”語氣比 may 更委婉。37. 答案 C 第二段最后一句“another young lady came in and looked aroundfor any other available seat.”得知她是站著的38. 答案D 第四段首句意思是“我把拿來的椅子放在那個空桌位旁并示意她過來坐。39. 答案 A 第四段首句末尾的“it”指座位,固定搭配 take a seat 就坐。40. 答案 D give sb. a seat:給某人讓座;選 seat 也符合原文意思41. 答案 Bfocus on: 關(guān)注,聚焦。這句話的意思是“電影所關(guān)注的是傳遞正能量的影響。put on: 穿上;增加 keep on: 繼續(xù);take on 呈現(xiàn)。42. 答案 Cbenefit from 受益于,符合文章意思。hear from: 受到某人的來信;suffer from:遭受;learn from:向?qū)W習(xí)43 答案 A 第六段末句意識是“既然我得到了這個機(jī)會就不能錯過。 ” miss:思念;錯過44. 答案 D 末段第二句意思是“當(dāng)我們經(jīng)過我給她去拿凳子的那位女士時”。fetch 去取。45. 答案 B pick up:撿起;接人;收聽put up: 搭建

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論